24 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

Разполагат 3 зарядни станции за електромобили на ключови места в Габрово

Нови зарядни станции за електромобили ще са на разположение на ключови места в Габрово от това лято, предаде БНР. Договорът между Общината и фирмата, която ги монтира, е за срок от 10 години.

Новите публични зарядни станции в града са три и са с мощност 50 kW. Те ще бъдат позиционирани в близост до спортната зала, зад съдебната палата и в района на спортен комплекс „Христо Ботев“. Монтажът на съоръженията приключва, предстои да бъдат присъединени към електроразпределителната мрежа.

Заплащането за зареждане на електрическите превозни средства ще се осъществява чрез мобилно приложение и с карта.

Фирмата, изпълнител на проекта, трябва да поддържа в изправност зарядните колонки за срок от 10 години, за колкото е сключен договорът с Общината. Според условията в него, поне на две от публичните станции трябва да е осигурена възможност за зареждане на велосипеди.

Related Articles

Осигуряват техническа помощ за зелени проекти

Фонд ФЛАГ е получил одобрение на проект, финансиран от програма LIFE на ЕК, за техническа помощ за зелени проекти. Скоро тази логистична, информационна и...

Община Опака проучва нагласите на жителите за разделно събиране на отпадъци

Община Опака провежда проучване сред жителите на региона с цел разработване на бъдещ проект. Анкетата е по процедура „Мерки за изграждане, разширяване и/или надграждане...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ