24 C
Пловдив
вторник, октомври 3, 2023

Раздвижване в сектор „Наеми“ очакват брокери на имоти

Събуждане на сектор „Наеми“ в близко време очакват брокери на недвижими имоти. Според тях сделките в този сегмент ще изпреварят чувствително покупко-продажбите на жилища, които си минимални от обявяването на извънредното положение в страната.

Очакванията са, че доста хора ще отложат покупката на жилищни имоти, заради прогнозния спад на цените в този сегмент. Затова те вероятно ще останат на наемния пазар или ще се включат в него. Това ще доведе до раздвижване на бизнеса в различните градове и райони. Брокерите прогнозират, че ще има поевтиняване на наемите, но то ще е с различна динамика, предвид, че на пазара има доста свободни жилища, но с различна степен на удобства и лукс.

Като изход от очертаваща се икономическа криза заради пандемията и фактът, че доста хора ще останат без работа ще има по-голямо предлагане на имоти под наем. Вероятно част от хората ще направят сега необходимото да ги обзаведат, да ги оборудват и да ги предложат на пазара, за да си гарантират някакъв доход. Какви ще са тенденциите на пазара на имоти  може само да се прогнозира, но картината ще започне да се изяснява бързо след отмяната на извънредните мерки в страната.

Related Articles

Архитектурен конкурс очаква млади таланти

Ежегодният архитектурен конкурс "Арх. Димитър Богданов" 2023 е официално открит, обявиха от студио „Амфион“! „Участието е лесно - просто изпратете проекта си на нашия имейл...

София: Стартира форум за опазване на архитектурното наследство на България и Италия

Събитието е по повод Международния ден на архитектурата Международен форум "История и бъдеще – световното културно историческо наследство на България и Италия" започва на 2...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ