17 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

Раздават дръвчета и цветя за засаждане в Асеновград

Над 2200 окоренени дръвчета и цветя раздава община Асеновград на своите жители. Растителните видове се предоставят безвъзмездно с условие да бъдат засадени на обществени места. Постъпилите заявления за това в местната администрация са 65. Екип от отдел „Екология и околна среда“ ще извършва проверки дали засаждането е извършено на терените, посочени в заявленията.

С цел спазване на противоепидемичните мерки растителността се раздава по график. Заявителите се уведомяват с телефонно обаждане и могат да вземат насажденията в определен час на групи по 10 души.

Сред видовете, които хората могат да получат и засадят са: бреза – 37 броя, чинар – 10 броя, червен дъб – 29 броя, шестил – 25 броя, явор – 17 броя, клен – 8 броя. Има още различни видове туя, както и лавандула, берберис, лигуструм, тагетис, петуния и други.

Related Articles

НАП напомня: Българите с имоти в чужбина да ги декларират до 30 април

Националната агенция за приходите напомня на българските граждани, които притежават имоти в чужбина, че са задължени да ги декларират в годишната данъчна декларация за...

До 15-и май започва ремонтът на Дюлинския проход

До 15-и май ще започне ремонтът на 34 км от III-906 през Дюлинския проход. Трасето, което ще се рехабилитира, е между с. Старо Оряхово...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ