21 C
Пловдив
неделя, октомври 1, 2023

Раздават дръвчета и цветя за засаждане в Асеновград

Над 2200 окоренени дръвчета и цветя раздава община Асеновград на своите жители. Растителните видове се предоставят безвъзмездно с условие да бъдат засадени на обществени места. Постъпилите заявления за това в местната администрация са 65. Екип от отдел „Екология и околна среда“ ще извършва проверки дали засаждането е извършено на терените, посочени в заявленията.

С цел спазване на противоепидемичните мерки растителността се раздава по график. Заявителите се уведомяват с телефонно обаждане и могат да вземат насажденията в определен час на групи по 10 души.

Сред видовете, които хората могат да получат и засадят са: бреза – 37 броя, чинар – 10 броя, червен дъб – 29 броя, шестил – 25 броя, явор – 17 броя, клен – 8 броя. Има още различни видове туя, както и лавандула, берберис, лигуструм, тагетис, петуния и други.

Related Articles

Пловдив става първата регионална иновационна долина в България

Първата регионална иновационна долина в България ще бъде открита в Пловдив през октомври т.г. Тя ще работи в областта на биоикономиката и храните и...

Монтират зарядни станции за електромобили в Габрово

Община Габрово подписа договор с дружеството „ФИНЕС – 2“ ЕООД за поставяне на 3 броя колонки за зареждане на електрически превозни средства с включени...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ