24 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

Радомир инвестира близо 2 млн. лв. в ново улично осветление

Одобрен е проект за подмяна на уличното осветление на 29 села на територията на община Радомир, съобщи кметът Кирил Стоев пред БНР. Проектът е на стойност над 1.9 млн. лв., а финансирането е по Националния план за възстановяване и устойчивост.

Предвижда се изграждането на ново енергийно ефективно LED осветление и въвеждане на система за централизирано интелигентно управление. В населените места ще бъдат монтирани близо 4700 броя осветители. Целта е да се повиши енергийната ефективност, да се подобрят условията на живот на населението и не на последно място спестяване на не по-малко от 30% първична енергия в системите за външно изкуствено осветление.

Това е вторият одобрен проект на общината, който е свързан с обновяване на уличното осветление. На етап обществена поръчка е и проект, обхващащ подмяната на уличното осветление в град Радомир и селата Дрен и Друган. Той включва доставка и монтаж на 1336 осветителя за град Радомир, 520 – за село Дрен и 250 – за Друган. Стойността на проекта е над 930 000 лв.

С изпълнението на двата проекта ще бъде обновено уличното осветление на територията на цялата община.

Related Articles

Ремонтираха още две църкви в община Павел баня

Още две църкви са ремонтирани в община Павел баня, информираха от пресцентъра на администрацията. Православният храм “Свети Димитър” в с. Турия вече е с...

Столицата – първенец по изграждане на нови офис площи

Пловдив и Варна все още изостават от столицата по отношение на изграждане на нови офис площи. Това сочи последният доклад на Colliers за пазара...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ