25 C
Пловдив
събота, септември 30, 2023

Работодатели пак могат да кандидатстват по мярката „60 на 40“

Агенцията по заетостта вече приема заявления от работодатели по удължената до края на годината мярка за запазване на заетостта. Тя е по- известна като мярка „60 на 40“.

Условията за получаване на финансова подкрепа през периода август – декември тази година са аналогични на тези, които се прилагаха за предходните месеци юни и юли. Компенсация от 60 процента от дохода и осигурителните вноски на всяко заето лице се изплаща за предприятия със спад на приходите от продажби през месеца, за който се предоставя подкрепата спрямо същия месец от 2019 година.

Подкрепа в размер на 50 на сто се предоставя за работещите в предприятия със спад в продажбите не по-малко от 30 % през сравняваните периоди. За месеците август и септември подаването на документите ще бъде допустимо до края на този месец. За месец октомври ще се кандидатства през ноември, а за месец ноември – до 10 декември 2021-а.

 

Related Articles

Котел: 15-метров портрет на Георги Раковски изрисуваха Nasimo и Sve

15 метров стенопис с лика на Георги Раковски изработиха в Котел стрийт артистите Станислав Трифонов-Nasimo и Светлозар Янков-Sve, съобщиха от общината. Най-големият живописен портрет...

Столична галерия показва „Дом Мечта“

Артисти откриват пресечната точка между изкуство и дизайн "Домът мечта“ представя съжителството на изкуство и дизайн под един покрив. Експозицията в галерия „КО-ОП“ е от...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ