15 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

Работодатели пак могат да кандидатстват по мярката „60 на 40“

Агенцията по заетостта вече приема заявления от работодатели по удължената до края на годината мярка за запазване на заетостта. Тя е по- известна като мярка „60 на 40“.

Условията за получаване на финансова подкрепа през периода август – декември тази година са аналогични на тези, които се прилагаха за предходните месеци юни и юли. Компенсация от 60 процента от дохода и осигурителните вноски на всяко заето лице се изплаща за предприятия със спад на приходите от продажби през месеца, за който се предоставя подкрепата спрямо същия месец от 2019 година.

Подкрепа в размер на 50 на сто се предоставя за работещите в предприятия със спад в продажбите не по-малко от 30 % през сравняваните периоди. За месеците август и септември подаването на документите ще бъде допустимо до края на този месец. За месец октомври ще се кандидатства през ноември, а за месец ноември – до 10 декември 2021-а.

 

Related Articles

Столична община събира проекти за изпълнение на Плана за интегрирано развитие

Столична община, в качеството си на териториален орган по подбор на проектни идеи по Приоритет 1 „Интегрирано градско развитие“ на Програма “Развитие на регионите”...

Правят ОВОС на жп линията на границата със Северна Македония

За 28 март е насрочено да се направи Оценка за въздействието на околната среда (ОВОС) по проект за модернизация на жп линията Радомир-Кюстендил-Гюешево -...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ