8 C
Пловдив
понеделник, април 22, 2024

Пътят за Клисурския манастир ще бъде готов до края на септември

„До края на септември очакваме да бъде изпълнен ремонта на пътя за Клисурския манастир „Света Петка“. Работим по 3-кирометровия участък, който беше в по-тежко състояние, като е подготвен проект и за оставащата част от пътя. Това е един от осемте обекта, по които работим в момента. Предстои да започне изпълнение и на още четири пътни обекта – ул. “Шишман“, бул. “Филип Кутев“, ул. “Щросмайер“ и ул. “Опълченска“. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на реконструкцията на пътя за Клисурския манастир.

„След като миналата година ремонтирахме пътя за Дивотинския манастир, започнахме ремонта и на пътя за манастира „Света Петка“ – Клисурския манастир. Манастирите са част от Софийската Мала Света гора и е изключително важно да бъде осигурен добър достъп до тях“ – посочи още Фандъкова.

Средствата за двете отсечки – до Дивотинския манастир и до Клисурския манастир – са осигурени с решение на Министерски съвет при правителството на Бойко Борисов. Столична община подготви проекти и от 28 юни тази година започна работа по изпълнение на пътя за манастира „Света Петка“.

Ремонтът обхваща 3,3 км от разклона на пътя кв. „Вердикал“ – с. Клисура до Клисурски манастир „Света Петка“. В момента движението се извършва по обходен маршрут.

Related Articles

С научен форум отбелязват Международния ден за опазване на недвижимото културното наследство

Национална научна конференция под наслов „Културното наследство на Тутракан и неговото място в добруджанската история“ ще се проведе на 18 и 19 април в...

Втори сме по ръст на цени на жилищата в ЕС

На фона на охлаждането на имотния пазар в редица европейски държави у нас цените на имотите продължават да растат. Според Евростат България е на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ