20 C
Пловдив
неделя, септември 24, 2023

Пътуваща изложба представя строежната и архитектурната среда на Япония

Изложба „Строежна среда: друг поглед към Япония“ ще бъде открита на 4 октомври в 18:00 ч. във фоайето на УАСГ. Събитието е част от програмата на Дните на японската култура, които се провеждат във висшето учебно заведение и се осъществява с подкрепата на Посолството на Япония в България и Японската фондация.

Пътуващата изложба „Строежна среда: друг поглед към Япония“ се организира от месец май 2018 година насам и представя 80 примера от архитектурата, строителното инженерство и ландшафта на всеки регион в Япония под формата на текстов, снимков и видео материал.

Дни по-рано, на 26 септември, в Центъра за източни езици и култури проф. Йошихиро Сенда

от Университета „Нара“, който специализира в архитектурата на замъците и тяхната история ще изнесе лекция на тема „Японските замъци и крепости”.

Той ще разкаже за разнообразието на японския фолклор и култура, като представи няколко замъка от различни региони. Ще запознае публиката и със самурайските замъци и кули на различни японски етнически групи.

Related Articles

Община Тунджа реализира хибриден ВЕИ проект

В община Тунджа започна изграждането на фотоволтаичен парк „Тенево Солар“, първи етап от хибридния ВЕИ комплекс „Тенево“. Той ще включва също и вятърни турбини...

Започнаха реални действия за строителството на Дунав мост 3

Почти двадесет години след обявяването на проекта, България и Румъния започнаха реални действия за строителството на трети мост над Дунав. Двете страни подадоха съвместен...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ