22 C
Пловдив
вторник, април 16, 2024

Пътна полиция в акция от днес заради трафика покрай серията почивни дни

Пътна полиция обяви акция заради празничните дни и предстоящия Ден на независимостта 22 септември. Трафикът из цялата страна е засилен още от днес. Акцията се налага заради зачестилите катастрофи напоследък и усложнената обстановка след началото на учебната година, обясняват от МВР.

Очаква се много хора да напуснат столицата за серията почивни дни. Екипи на „Пътна полиция“ ще бъдат разпределени по основните изходи на София.

На територията на страната Агенция „Пътна инфраструктура“ е взела всички мерки да се преустановят краткотрайните ремонти, които не са наложителни. Прекратени са ремонти като изкърпване на платното, поставяне на маркировки, подмяна на мантинели, косене на тревни площи, които не са наложителни. Те са спрени, за да не възпрепятстват движението по пътищата и да не натоварват допълнително обстановката.

Околовръстното шосе на София между кварталите „Младост“ и „Горубляне“ е пуснато за движение, но от полицията не препоръчват да се минава оттам, тъй като при временното регулиране на движението в района в момента се използва само една пътна лента и се образуват сериозни задръствания. При възможност водачите да използват алтернативни маршрути.

До 25 септември у нас е в ход специализирана полицейска операция за пътна безопасност „Пешеходец“, съобщи на брифинг главен инспектор Николай Крушарски от отдел „Пътна полиция“. Действията на екипите са насочени към установяване на нарушения, извършени от пешеходци – неправилно пресичане и внезапното навлизане на пътното платно, както и от водачи на ППС, които отнемат предимство на придвижващите се пеш. Друга задача на акцията е недопускане на преминаване на червен светофар и от водачи, и от пешеходци.

Related Articles

Първа копка на водопровод в Дълго поле

Строителната програма на община Калояново е за над 6 млн. лева Първа копка на водопровод на ул. "2-ра" в село Дълго поле направиха кметът на...

Започва почистването на р. Марица в Пловдив

Започва дългоочакваното почистване на река Марица в Пловдив. Дейностите ще бъдат изпълнени от софийската фирма „БКС – Озеленяване“. Срокът е 90 дни. Работата е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ