16 C
Пловдив
вторник, септември 26, 2023

„Пътинженеринг“ спечели поръчката за реконструкцията на ключова улица в Пловдив

Пловдивската фирма „Пътинженеринг“ е спечелилата поръчката за реконструкцията на ключовата за Пловдив ул. „Даме Груев“. Заданието е на стойност 6 207 500 лв. без ДДС и за нея кандидатстваха осем фирми. „Пътинженеринг“ е дала най-ниска цена – 6 157 615 лева без ДДС. В края на миналата седмица е било подписано решението за избор на изпълнител и ако няма обжалване от другите кандидати в законовия 14-дневен срок Община Пловдив ще сключи договор с фирмата. Поръчката е на инженеринг и се очаква изпълнението да започне в началото на 2021 г.

Реконструкцията на ул. „Даме Груев“ ще се реализира на три етапа: от бул. „Македония“ до ул. „Охрид“, от ул. „Охрид“ до „Тодор Александров“ и от ул. „Тодор Александров“ до надлез „Родопи“.

До старта на реконструкцията трябва да приключи отчуждаване на 4 имота до кино „Въстаник“. До него по проект трябва да има зелена зона, а в западната част на новата улица ще бъде изграден парк.

Related Articles

Община Тунджа реализира хибриден ВЕИ проект

В община Тунджа започна изграждането на фотоволтаичен парк „Тенево Солар“, първи етап от хибридния ВЕИ комплекс „Тенево“. Той ще включва също и вятърни турбини...

Велико Търново: Нова организация на движението в Деня на независимостта

Във връзка с честването на 115 години от обявяване на Независимостта на България и свързаните с празника културни и обществени събития във Велико Търново...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ