19 C
Пловдив
сряда, април 17, 2024

„Пътинженеринг“ спечели поръчката за реконструкцията на ключова улица в Пловдив

Пловдивската фирма „Пътинженеринг“ е спечелилата поръчката за реконструкцията на ключовата за Пловдив ул. „Даме Груев“. Заданието е на стойност 6 207 500 лв. без ДДС и за нея кандидатстваха осем фирми. „Пътинженеринг“ е дала най-ниска цена – 6 157 615 лева без ДДС. В края на миналата седмица е било подписано решението за избор на изпълнител и ако няма обжалване от другите кандидати в законовия 14-дневен срок Община Пловдив ще сключи договор с фирмата. Поръчката е на инженеринг и се очаква изпълнението да започне в началото на 2021 г.

Реконструкцията на ул. „Даме Груев“ ще се реализира на три етапа: от бул. „Македония“ до ул. „Охрид“, от ул. „Охрид“ до „Тодор Александров“ и от ул. „Тодор Александров“ до надлез „Родопи“.

До старта на реконструкцията трябва да приключи отчуждаване на 4 имота до кино „Въстаник“. До него по проект трябва да има зелена зона, а в западната част на новата улица ще бъде изграден парк.

Related Articles

Представят обновените музеи – РИМ и РЕМО „Етър“ в Габрово

Представяне на реализираните дейности по обновяването на Регионалния исторически музей и на етнографския музей на открито „Етър“ ще се проведе в понеделник, 15 април...

Първата фотоволтаична система върху общинска сграда изградиха във Враца

Със собствени бюджетни средства Община Враца изгради първата си фотоволтаична система за собствено потребление върху общински обект, съобщиха от местната управа. Централата е разположена...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ