18 C
Пловдив
вторник, септември 26, 2023

 Първи в град Пловдив

 Г-н Арабаджиев, представете  с няколко думи дейността на Вашата фирма?

Фирма „Аримекс“  е специализирана в областта на високото строителство на обществени, административни, жилищни сгради, хотелски комплекси, инфраструктурни обекти. Нашата фирмена политика е насочена към въвеждането на новите технологии в строителството, използването на съвременни строителни системи, специализация на служителите и безопасността на строителния процес. Мисията ни е да създава функционални, уютни и модерни сгради, които със запазената си марка за висок стил, придава собствен характер, който идеално допълва стила на клиента и осигурява чувство за сигурност, безопасност и комфорт.

– Непрекъснато се стремите да въвеждате нови технологии и вероятно това Ви е помогнало да развивате успешно компанията вече над 20 години. Коя е последната модерна технология в строителството, която внедрявате?

– Да, съгласен съм. Тъй като винаги се стремим към подобряване качеството на строителството и крайния продукт, новите технологии ни помагат. Последната и най-модерна технология е да внедряваме коминни системи Schiedel, тъй като те позволяват използването на екологични горива като газ и пелети, не само за отопление, а и за създаване на домашен уют, чрез живия огън вкъщи.

– Отразява ли се по някакъв начин ковид кризата на Вашата компания и как смятате да развивате дейността си занапред? Какви са впечатленията Ви като цяло за сектора?

– Със сигурност потребителите бяха стресирани от пандемията и все още всички икономически субекти изчакват развитие на ситуацията, но ние естествено работим активно по започнатите проекти. И нямаме проблеми с клиенти и продажби, тъй като предоставяме реално високо качество на газифицирани сгради, с много добри локации.

– Като дългогодишен инвеститор, бихте ли посочили най-важните и модерни технологии и продукти, които използвате в строителството? 

– Нашата работа започва още от подбора на парцел, внимаваме с всеки един детайл, използваме гарантирани и пълни строителни системи и технологии като Baumit, Knauf. А най-новото ни въведение, което повишава качеството и сигурността на крайния продукт, са коминни системи SCHIEDEL. Държа да отбележа, че подбираме само най-правилните и гарантирани решения, а не просто да използваме имената на реномирани доставчици. 

–  До колко е важно качеството на комина за една сграда и прави ли се разлика между коминна система и вентилация, известна в България като коминно тяло?

– При всички положения качеството на комина е не по-малко важно от бетона, желязото и топлоизолацията. Дори по отношение на намаляване на вредните емисии и пожаробезопасността, коминната система е изключително важна. Строителна компания като нашата естествено , че прави разлика между вентилация и комин. За съжаление, масовият клиент не винаги е достатъчно информиран. Вентилацията в нашите проекти служи за вентилиране на бани и кухни. А благодарение на коминната система човек може да се радва на емоционална привлекателност на живия огън в реално луксозния си апартамент. А когато сградата е газифицирана, газовият котел се монтира във вътрешността на обекта, а не задължително на външна стена. Обикновено външните стени са на всекидневна и спалня, в които не е подходящо да има газов котел. Все пак „Аримекс“ ЕООД  не случайно над 20 години e една от водещите фирми в строителния пазар на Пловдив. 

– Дават ли си сметка хората, че инвестицията в качествен комин е гаранция за сигурността на жилището и на цялата сграда?

– За съжаление, не винаги, но все повече хора обръщат внимание на факта, че могат да се радват на жив огън и в апартамент, а не е задължително да живеят в къща. На пазара има голямо разнообразие от печки, камини на екологични горива като пелети.

– Сега е сезонът, в който много хора предприемат строително-ремонтни дейности, свързани с подсигуряването на отопление за зимата. Какъв е Вашият съвет към тези, които са решили да си направят камина?

Не е задължително камината да се използва за основно отопление на апартамент. Независимо дали ще се отопляват на екологично гориво или ще го ползват за красота и удоволствие, при всички положения те трябва да имат надежден комин с гаранция.

Related Articles

Новите програми за сградно обновяване започват с 9 млн. лв. за БАН

Българската академия на науките ще получи първите над 9 млн. лв. за повишаване на енергийната ефективност на три научни комплекса в София по новите...

Строят изложбена зала към Историческия музей в Свиленград

Нова сграда ще увеличи експозиционната част на Историческия музей в Свиленград. Едноетажната постройка ще е в двора на музея до съществуващата сграда, като ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ