8 C
Пловдив
четвъртък, февруари 29, 2024

Първият чешки електробус вече се движи по улиците на Русе

Първият от двайсетте нови електробуса, доставени от Чехия в Русе, вече се движи по улиците на града, съобщиха от Общината.

Модерното возило обслужва пътниците по маршрута на 13-а линия. Останалите електробуси се очаква да пристигнат поетапно в следващите месеци. Те ще са изцяло на ток и ще разполагат със собствена зарядна станция, 22 седящи и 45 правостоящи места.

Предвидено е място за хора с двигателни увреждания, като достъпът до возилото ще става през рампа при втората врата. Автобусите са климатизирани. За удобство на пътуващите ще бъдат инсталирани системи за оповестяване на спирките.

Припомняме, че ОП „Общински транспорт Русе“ ЕАД, което досега отговаряше само за тролейбусния превоз, от юни 2022 година ще започне да обслужва и вътрешноградските автобусни линии.

Related Articles

Варна: Търси се финансиране за строеж и реновиране на спортни обекти

В Община Варна работят активно за подобряване на спортната инфраструктура в града. Към този момент изграждането на басейни в район „Аспарухово“ и в кв....

Реставрират Форумите Юг и Изток с пари от проекта „По пътя на Античността“

Финансирането е след одобрена концепция за общ туристически маршрут на Пловдив, Стара Загора и Хисаря Пловдив, Стара Загора и Хисаря ще създадат съвместен мащабен туристически...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ