22 C
Пловдив
неделя, юли 14, 2024

Първият чешки електробус вече се движи по улиците на Русе

Първият от двайсетте нови електробуса, доставени от Чехия в Русе, вече се движи по улиците на града, съобщиха от Общината.

Модерното возило обслужва пътниците по маршрута на 13-а линия. Останалите електробуси се очаква да пристигнат поетапно в следващите месеци. Те ще са изцяло на ток и ще разполагат със собствена зарядна станция, 22 седящи и 45 правостоящи места.

Предвидено е място за хора с двигателни увреждания, като достъпът до возилото ще става през рампа при втората врата. Автобусите са климатизирани. За удобство на пътуващите ще бъдат инсталирани системи за оповестяване на спирките.

Припомняме, че ОП „Общински транспорт Русе“ ЕАД, което досега отговаряше само за тролейбусния превоз, от юни 2022 година ще започне да обслужва и вътрешноградските автобусни линии.

Related Articles

Записват за курса „Шайо“ по опазване на недвижимото културно наследство

НИНКН и школата „Шайо“ - Париж канят архитекти с интерес към паметниците на културата да кандидатстват за специализирания курс по опазване на недвижимото културно...

Община Стара Загора готова да обезщети собствениците на земи в парк „Бедечка“

Желанието на администрацията е местността да бъде запазена като зелена територия за отдих и рекреация в града Имаме готовност за обезщетяване на собствениците на земи...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ