29 C
Пловдив
четвъртък, юни 13, 2024

Първа копка на Центъра за високи технологии към ветеринарната гимназия в Ловеч

В Националната гимназия по ветеринарна медицина „Проф. д-р Димитър Димов“ в Ловеч започва строителството на Център за високи технологии. С изграждането му ще бъде осигурена модерна и високотехнологична материална база в професионалното училище.

Проектът включва създаването на ветеринарно–медицинска клиника, лаборатория по храните, зала за обучения и събития, библиотека, спортна площадка. Ще бъде благоустроен дворът за извънкласна и спортна дейност, ще се изгради и фотоволтаична система. Предвижда се доставката на високотехнологично оборудване и модерно обзавеждане на цялото училище.

Проектът е за 3,4 милиона лева. Средствата са осигурени от Плана за възстановяване и устойчивост. Дейностите трябва да се реализират в срок от 34 месеца, но не по-късно от края на май 2026 г.

Related Articles

Въвеждат обходни маршрути заради модернизацията на първокласния път Мездра – Ботевград

Във връзка с предстоящото затваряне на първокласния път между Мездра и Лютидол на среща в Министерството на регионалното развитие и благоустройството с кметове и...

Букурещ обяви международeн конкурс за дизайн на крайбрежна зона

Орденът на архитектите в Румъния (OAR) и Община Букурещ, обявиха Международен конкурс за дизайн на крайбрежна зона - „Colentina Lakes, 2nd District, Bucharest“. Конкурсът...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ