20 C
Пловдив
неделя, октомври 1, 2023

Първа копка на дълго отлагания Воден проект на Пловдив

Днес официално стартира Интегрираният проект за водите на град Пловдив – Етап 1. Церемония по първата копка ще е на кръстовището на ул. „Средец“ и ул. „Оборище“ в 12.00 часа.
Общата стойност на проекта е 115 334 116,42 лв. Целта е с него да се гарантира оптимално отвеждане и пречистване на отпадъчните води, събирани в канализационните мрежи, които в момента се изхвърлят без достатъчно пречистване, което да отговаря на заложените в Директива 91/271/ЕЕС изисквания.
Ще бъдат подменени 12,276 километра водопроводи успоредни на канализацията, както и 708 сградни отклонения, с които ще се намали инфилтрационният поток към ПСОВ.
За да се осигури достатъчен хидравличен капацитет на системата и рехабилитация на Главен колектор VII, ще бъде изграден нов колектор с дължина 2,746 км.

Related Articles

Столична галерия показва „Дом Мечта“

Артисти откриват пресечната точка между изкуство и дизайн "Домът мечта“ представя съжителството на изкуство и дизайн под един покрив. Експозицията в галерия „КО-ОП“ е от...

250 млн. лева за жп сектора са пренасочени към други проекти

Над 250 млн. лева от ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“, които са за железопътни проекти, вече са пренасочени към други видове транспорт. Взехме това...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ