4 C
Пловдив
вторник, ноември 28, 2023

Първа копка: Започва строителството на нови социални жилища във Видин

С първа копка във Видин дадоха старт на проекта за изграждане на социални жилища. В церемонията участваха кметът д-р Цветан Ценков, ръководителят на проекта инж. Румен Лилов и управителят на фирмата изпълнител инж. Кръстев. Тримата поставиха символичното начало на строително-монтажните работи на бъдещия обект в ж.к. Христо Ботев, ул. „Димитър Цухлев“ 44 (сградата на бивша детска ясла). Те ще бъдат изпълнявани по Договор за инженеринг, сключен с „Кид Плюс“ ЕООД, като стойността на самото строителство е в размер на 1 688 400 лв. с ДДС.

Преди официалната церемония, в заседателната зала на Общинския съвет се проведе откриваща пресконференция за стартирането на проекта.

На събитието присъстваха кметът д-р Цветан Ценков, заместник-кметовете Десислава Тодорова и Светослав Скорчев, ръководителят на проекта инж. Румен Лилов, управителят на фирмата изпълнител инж. Валентин Кръстев, членове на екипа, общински служители, граждани и представители на медии.

В приветствените си думи д-р Ценков благодари на целия екип на Общината и изрази надежда, че хората от уязвими групи, които ще бъдат настанени в новите жилища, ще могат да се приобщят и намерят място в нашето общество. А районът, където ще се изградят жилищата – да придобие приветлив вид.

Презентация на проекта направи неговият ръководител инж. Лилов.и посочи, че е стартирало изпълнението по пет вида дейности.

Общата сума на проекта е 2 016 827.01 лева, безвъзмездна финансова помощ.

От средствата съфинансирането от ЕС чрез ЕФРР: 1 714 302,96 лв., а националното съфинансиране – 302 524,05 лв. Срокът за изпълнение на проекта е 30 месеца като дейностите трябва да приключат до 19 август 2023 г.

снимки: Община Видин

Related Articles

Започва строителството на метрото през район „Слатина“

Първа копка на две от новите шест станции на метрото ще бъде направена на 27 ноември в 13:00 часа, срещу зала „Арена София“. Това...

Изграждат интермодален хъб за превоз на стоки

Трите терминала ще бъдат разположени в Пловдив, София и Бургас „Тракия икономическа зона“ със свои партньори от Италия ще изгради мащабен интермодален хъб с три...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ