4 C
Пловдив
петък, декември 8, 2023

Първата линия на газопровода „Северен поток 2“ вече е запълнена с технически газ

Операторът на газопровода „Северен поток 2“, прокаран по дъното на Балтийско море, заяви, че първата линия на газопровода вече е запълнена с технически газ, предаде агенция Ройтерс, цитирана от БНР.

Очаква се тръбопроводът да получи сертификат от германския регулатор за стартиране на търговски продажби на природен газ.

„Към 18 октомври процедурата за запълване с газ за първата линия на тръбопровода е завършена. Както е планирано и в съответствие с изискванията за проектиране на системата, газопроводът е запълнен с около 177 милиона кубически метра от т.нар. „технически газ“, достигащ налягане от 103 бара в тръбопровода. Това налягане е достатъчно, за да започне транспортирането на природен газ в бъдеще“, се казва в изявлението на швейцарския оператор на газопровода.

Продължават стъпките за предварително въвеждане в експлоатация на втората линия на газопровода, добавят от компанията.

Related Articles

До 28 декември: Приемат оферти за проектиране и ремонт на мост над река Златна Панега

До 28 декември се приемат оферти за проектиране и ремонт на моста над река Златна Панега, в района на Луковит, на път I-3 Ботевград-Плевен....

Ремонтират Националния студентски дом с пари от Плана за възстановяване и устойчивост

Създаване на Национален фокусен център към Националния студентски дом в София позволява ремонтът на емблематичната сграда да се осъществи със средства от Националния план...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ