9 C
Пловдив
четвъртък, декември 7, 2023

Пуснаха обществени поръчки за ремонт на 30 км републикански пътища в Пловдивско

Областно пътно управление – Пловдив обяви две обществени поръчки за изготвяне на технически проекти за основен ремонт на близо 30 км републикански пътища в област Пловдив. Средствата по заданията са за над 736 хиляди лева.

В едната обществена поръчка е проектирането на основен ремонт на 22,3 км от Троянския проход. Това включва участъка от Беклемето до с. Кърнаре /от км 103+055 до км 125+349/. Трасето преминава изцяло в планински терен с големи надлъжни наклони и остри завои.

Целта на проекта е да се осигури целогодишна проходимост на републиканския път през най-високия старопланински проход в страната и да се подобри свързаността в този централен район. Прогнозната стойност на поръчката е 445 880 лв. без ДДС, а срокът за изпълнение 60 календарни дни.

В другата обществена поръчка е изработването на технически проект за основен ремонт на 8,4 км от Подбалканския път I-6 София – Бургас, в участъка от границата между Софийска област и област Пловдив при отбивката за гр. Копривщица до моста „Зли дол“ при гр. Клисура /от км 216+142 до км 224+535/. Предвидено е проектирането на основен ремонт както на първокласното трасе, което е в планински терен, така и на 9 виадукта в участъка. Индикативната стойност на поръчката е 167 860 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение е 60 календарни дни.

Изработването на техническия проект е първата и задължителна стъпка преди предприемането на строителни работи. Въз основа на готовия проект ще се определят конкретните строително-монтажни работи, стойността и срокът им за изпълнение. След това ще се обявят тръжни процедури по ЗОП за избор на изпълнители на заложените ремонтни дейности, както и на строителен надзор.

Related Articles

Ремонтират Националния студентски дом с пари от Плана за възстановяване и устойчивост

Създаване на Национален фокусен център към Националния студентски дом в София позволява ремонтът на емблематичната сграда да се осъществи със средства от Националния план...

До 28 декември: Приемат оферти за проектиране и ремонт на мост над река Златна Панега

До 28 декември се приемат оферти за проектиране и ремонт на моста над река Златна Панега, в района на Луковит, на път I-3 Ботевград-Плевен....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ