16 C
Пловдив
неделя, февруари 25, 2024

Пуснаха обществената поръчка за стадион „Христо Ботев“ в Пловдив

Община Пловдив пусна обществената поръчка стадион „Христо Ботев“, известен още като „Колежа“.

53 млн. лв. е стойността на строителните дейности, които трябва да бъдат извършени. Припомняме, че държавата отпусна 25 млн. лв., с които ще се извърши ремонт на стадиона до фаза, която позволява на него да се играят мачове от Първа лига.

Обществената поръчка за този своеобразен първи етап от строителството е обявена днес, след като мина предварителен контрол. Тя включва ремонт на терена, на седалките, на покрива.

Всичко останало е във втория етап от работата по стадиона – конферентни зали, търговски площи и други. За тях ще се търси допълнително финансиране. В края на миналата седмица на предварителен контрол е пусната и обществената поръчка за стадиона на „Локомотив“. Стойността й е 12 млн. лв.

Срокът за строеж и на двете футболни съоръжения е 36 месеца след избор на изпълнител.

Related Articles

Сливат НАП и Митниците в единна приходна агенция

Министерството на финансите започва работа по създаване на единна приходна агенция. Предвижда се тя да обедини Националната агенция за приходите и Агенция "Митници". Във връзка...

Обсъждат концепцията за интегрирано териториално развитие на Лом, Димово и Оряхово

На 23 февруари в Лом ще се проведе обществено обсъждане на концепцията за интегрирано териториално развитие на Лом, Димово и Оряхово. Срещата се организира...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ