14 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

Пуснаха за движение ремонтираната отсечка от АМ“Тракия“ до Чирпан

Ремонтираният 6 км участък от АМ „Тракия“ от днес е пуснат за движение. Остават още 16,5 км, които се обновяват в момента. Строителните работи започнаха в началото на февруари. От днес е възстановено преминаването в отсечката между връзката за АМ „Марица“ и пътен възел „Чирпан“. Ремонтът на останалата част от трасето до пътен възел „Чирпан – изток“ продължава.

Отсечката е с възстановена носимоспособност на пътното тяло, подобрено отводняване, нова асфалтова настилка, ограничителни системи, маркировка и знаци. Със завършването на ремонта в участъка пътуващите за Бургас ще преминават от пътен възел „Чирпан“ по третокласния път III-664 през околовръстния път на Чирпан и по път II-66 Чирпан – Стара Загора до пътен възел „Чирпан – изток“. Там ще се връща на автомагистралата и обратно. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват стриктно поставената пътна сигнализация, предупреждават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Ремонтните дейности в 10 км отсечка от пътен възел „Чирпан“ до пътен възел „Чирпан – изток“ се предвижда да завършат на 19 април т. г. За изпълнението им участъкът остава затворен за движение в двете платна. Строителните работи включват машинно подравняване на банкети и дълбоко фрезоване на съществуващата настилка. Включва се и студено рециклиране, ремонтно-възстановителни дейности на 9 съоръжения, бетонови работи, полагане на геомрежа и др.

Строителните дейности в 16,5 км участък са част от започналия през октомври м. г. поетапен ремонт на общо 52 км от АМ „Тракия“ /от 156-ти до 208-ми км/. Целта е след като завърши ремонтът на 16,5-километровия участък, да продължат дейностите в последните 24 км до п. в. „Стара Загора“.

снимка: АПИ

Related Articles

Реставрират хотел „Париж“- част от недвижимото културно наследство на София

Главният архитект на Столична община Здравко Здравков издаде разрешение за строеж за реконструкция на сградата на бул. „Княгиня Мария Луиза“ 30 и за реставрационно-консервационни...

Русе – топ дестинация за туристи, Банско – най-посещаван сред зимните курорти

През 2023 г. най-голямо повишение на туристопотока в традиционните градски дестинации отбелязва Русе. Това показват данните на Единната система за туристическа информация. С малко...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ