21 C
Пловдив
събота, юни 15, 2024

Пуснато е движението по новото северно пътно платно на бул.“Тодор Каблешков“ в София

От днес – 1 септември е пуснато движението по новото северно пътно платно на бул.“Тодор Каблешков“ в София. Трасето е изцяло обновено с по 3 ленти в посока от бул. „България“ до кръстовището с „Луи Айер“. До 15 септември продължава работа по тротоарите и велоалеята, информираха от Столична община.

По отношение на реконструкцията на трасето на трамвай №5 по бул.“Цар Борис III“ и ул.“Алабин“ от администрацията на столицата посочват, че са настояли екипите, които работят на обекта да бъдат увеличени. Заради дъждовете и появили се непредвидени подземни инженерни мрежи, на някои от подетапите на обекта има закъсняване от около месец. Изпълнителят е представил нов актуализиран график, с който забавянето да бъде наваксано. По договор са предвидени санкции, ако има забавяне по вина на строителя.

В края на тази седмица се предвижда да бъде пуснато движението по северното локално платно на бул.“Македония“.

През ноември ще бъде възстановено движението по ул.“Алабин“ в участъка между бул. „Витоша“ и пл. „Македония“.

Продължава работа по ул. “Ив.Шишман“, където „Софийска вода“ и „Топлофикация“ работят. На 10 октомври се очаква дейностите да са приключени и ще започне полагане на временна асфалтова настилка за зимния период.

Продължава рехабилитацията на ул. “Първа българска армия“, в два участъка при ул. „Мара Бунев“ и ул.“Нешо Бончев“.

На Южната дъга на „Околовръстен път“ се изгражда разширение на локалното платно и ново кръгово кръстовище при пресичането на локалното платно с ул. „Витошки камбани“, както и нова улица, свързваща квартала с ул. “Бистришко шосе“. Предвижда се от 3 до 6 септември да се затвори локалното платно и новото кръгово кръстовище, за да се положи плътната настилка. Очаква се на 7 септември да се пусне движението.

Related Articles

Започва издаването на лични карти с биометрични данни

Новият образец влиза в сила от 17 юни От 17 юни т.г. Дирекция „Български документи за самоличност“ въвежда нов образец на българска лична карта, съобщиха...

Безплатно: Събират опасни отпадъци от домакинствата в Асеновград

Кампания за безвъзмездно предаване на опасни отпадъци организира кметството в Асеновград, съобщават от администрацията. Акцията ще се проведе тази събота – 15 юни, от 11...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ