19 C
Пловдив
сряда, април 17, 2024

През септември: Пускат едното платно за движение при тунел „Железница“

Очаква се тунел „Железница“ да бъде отворен за движение в едното платно през септември. Това каза премиерът Бойко Борисов, който инспектира строежа на съоръжението. Той беше придружен от финансовия министър Кирил Ананиев и зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Премиерът подчерта, че по най-съвременните изисквания са направени пожароизвестителна инсталация, аварийни паркове, вентилация, генератори за LED осветление.

От Симитли нататък от май месец правим абсолютно всички препоръки на ЕК и на нашите еколози за земноводни, влечуги – тунелчета, вратички – за да не може да пострада никое, изтъкна той и добави, че това ще струва около 4 млн. лева.

Борисов посочи, че тунелът е част от коридора Юг-Север – от Гърция през България за Румъния направо през „Дунав мост“ 2.

Затова е толкова важна връзката Ботевград-Мездра-Видин-Монтана-Враца. На практика свързваме Дунава и Солун по този начин, обясни премиерът.

Нанков изтъкна, че такова съоръжение не е строено досега, то се изгражда по австрийски метод и представлява най-дългият пътен тунел на Балканите. По над 2 км са двете тръби, като по обекта се работи от октомври 2019 г.

От своя страна Ананиев допълни, че на денонощие се строят по два метра, след което се прави и първична облицовка.

Related Articles

Община Видин става част от Националната камара на минералните води

Членството на Община Видин в Националната камара на минералните води в Република България гласуваха единодушно общинските съветници на редовна сесия на местния парламент. Кметът Цветан...

Започва почистването на р. Марица в Пловдив

Започва дългоочакваното почистване на река Марица в Пловдив. Дейностите ще бъдат изпълнени от софийската фирма „БКС – Озеленяване“. Срокът е 90 дни. Работата е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ