7 C
Пловдив
понеделник, март 4, 2024

Пускат движението през автотунела над с. Пастра за Рилския манастир

Пускат движението през почти завършения автотунел при свлачището над с. Пастра за Рилския манастир, съобщи БНР. Довършителните работи продължават все още, но платното за движение през съоръжението е освободено.

Автотунелът при свлачището е дълъг около 100 м, таванът е широк около 10 м. Довършителните работи вече не пречат на движението на МПС към и от Светата обител, каза зам.-кметът на община Рила Лазар Чавков. Той уточни, че сега се минава под съоръжението. В едното от платната на съществуващия път. 

До изграждането на автотунелната завеса се стигна, след като и при изградената 150-метрова подпорна стена, висока 4,1 м, огромна 30-тонна скала падна в началото на януари тази година и затвори за месеци пътя до Светата обител.

Завършването на съоръжението и цялостното укрепване на ската, което приключва до седмица-две, струва около 6,5 млн. лева.

Related Articles

Предстои конкурс за нов главен архитект на София

Кметът на София Васил Терзиев иска нов главен архитект на столицата на мястото на арх. Здравко Здравков, който бе избран на поста през 2016...

Кметове и министри участват в Общото събрание на НСОРБ

На 27 и 28 февруари в София се провежда Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България. То е първото след местните...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ