29 C
Пловдив
четвъртък, юни 13, 2024

Пускат атракционен бус за 24 май до „Хисарлъка“ в Кюстендил

Атракционен бус ще бъде пуснат на 24 май от пл. „Велбъжд“ до „Хисарлъка“ над Кюстендил. Возилото е със специална конструкция и е закупено и доставено от френска компания.

Идеята да има атракционен бус от центъра на Кюстендил до хълма и лесопарк „Хисарлъка“ е от години. Причината да не се реализира до сега бяха ограниченията, свързани със Закона за движение по пътищата. А именно – маршрутът на буса да не пресича улици или участъци от републиканската пътна мрежа.

А и теренът е много стръмен. С вече закупения 30- местен „Мерцедес“ са спазени всички изисквания. Бусът е регистриран в КАТ и има издаден лиценз.

В превозното средство има оборудване за туристически беседи на 10 езика за пътуващите.Все още не е решено каква ще е цената на билета в едната посока, но това ще обявят от фирмата превозвач.

Related Articles

Детска зона за игра посветена на морската флора и фауна в комплекс „Ченгене скеле“

Нова детска зона за игра и отдих, която запознава малките с морето, морските обитатели и рибарския занаят е изградена в етногравския комплекс "Ченгене скеле"....

До месец: Избират изпълнител за реконструкцията на ГКПП „Капитан Андреево“

Предвижда се разширяване на съществуващия и изграждане на втори терминал До един месец ще бъде избран изпълнител за реконструкцията на ГКПП „Капитан Андреево. Това съобщиха...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ