22 C
Пловдив
вторник, април 16, 2024

Процедури: Община Кърджали набира изпълнители за 5 обекта в града

В Община Кърджали предстои да бъдат обявени тръжните процедури за избор на изпълнител на строително-ремонтните дейностите по 5 обекта от образователната инфраструктура, информират от администрацията в града. Проектирането на обектите по Програмата за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020 – 2022, одобрени за безвъзмездно финансиране по програма на МОН, вече е приключило. Четири от тях са по модул 1 „Детски ясли и детски градини“. Той предвижда изграждане на нови сгради, както и пристрояване, надстрояване и реконструкция на съществуващи. А един – по модул 2 – „Държавни и общински училища – изграждане на нови сгради, както и пристрояване, надстрояване и реконструкция на съществуващи“.

По модул 2 на Програмата ще се извърши реконструкция и обновяване на сградата на ОУ „Г. Бенковски“ в града. А одобреното безвъзмездно финансиране за проекта е в размер на 1 999 800 лева.

По модул 1 на Програмата се предвижда да бъдат изградени пристройки към сградите на ДГ „Чайка“ и ДГ „Щастие“, както и да бъде извършена реконструкция на бившата детска ясла №5 в областния град. По програмата е одобрено и финансирането на изграждането на нова детска градина в кв. Възрожденци, като безвъзмездното финансиране е в размер на 2 906 300лв.

Необходимите средства за изпълнение на програмата за периода 2020 – 2022 г. за всички одобрени проекти в страната се осигуряват от централния бюджет, посочват от общинската администрация.

Related Articles

Първа копка на водопровод в Дълго поле

Строителната програма на община Калояново е за над 6 млн. лева Първа копка на водопровод на ул. "2-ра" в село Дълго поле направиха кметът на...

Започва безплатното саниране в Свищов

В Свищов сключиха първите 13 договора за безплатно саниране на частни жилищни сгради. Това е под 2% от одобрените на първия етап 756 блока...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ