24 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

Проучване на Европейската градска инициатива

От какво се нуждаят градовете, е въпросът на Европейската градска инициатива (EUI) в ново проучване за предизвикателствата в големите населени места. Планирано за провеждане на всеки две години, то играе ключова роля за разбирането на приоритетите на европейските градове. Първото допитване през 2024 г. ще има за цел да оформи отговарящ на нуждите подход, предоставящ на Европейската комисия по-задълбочено разбиране на възникващата динамика пред градовете.

Основата целева група са представителите на градските общини, но също лица и практици на национално ниво, изследователи в областта на градското развитие и организации, участващи в развитието и прилагането на политики и стратегии за градско развитие.

Участието в това проучване е уникална възможност да изразите мнение и да окажете въздействие при оформянето на съдържанието и стратегическата насока на дейностите на EUI, да очертаете градското измерение на политиката на сближаване на ЕС и извън нея.

Анкетата е достъпна на английски език и скоро ще бъде публикувана и на всички езици на ЕС, включително и български.

Крайна дата за попълване е 12 юли. Резултатите от проучването ще бъдат представени в рамките на Европейската седмица на градовете и регионите през октомври.

* Европейската градска инициатива се управлява от Европейската комисия – ГД „Регионална и селищна политика“. EUI се управлява оперативно ежедневно от Постоянния секретариат на EUI, разположен в Лил (Франция). Звено за контакт от България е НСОРБ.

Related Articles

Реконструират над 3 км водопроводи в Павликени

Община Павликени изпълнява поредния етап от реконструкцията на ВиК мрежата на града с дължина 3020 метра. Обхванати са водопроводни клонове по улиците „Димитър Благоев“,...

КАБ алармира за неприемливи условия на обществена поръчка в Бургас

Камарата на архитектите в България (КАБ) настоява да бъде прекратена обществената поръчка за сключване на рамково споразумение за „Изработване и/или преработка на инвестиционни проекти...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ