29 C
Пловдив
четвъртък, юни 13, 2024

Проучване: Две трети от българите пазаруват строителни материали поне веднъж на 3 месеца

Над две трети от българите пазаруват строителни материали от магазини за строителство, дом и градина най-малко веднъж на всеки три месеца. Това показва изследване на Nielsen Admosphere Bulgaria.

Процентът при мъжете е по-висок – 67%, докато при жените е 56%. Проучването е направено сред 10 хил. респонденти, които представляват Българския национален панел в мрежата на изследователската агенция.

Цената е определяща от къде да бъдат закупени стоките, показва проучването. 71% от всички пазаруващи са посочили този критерий като водещ. За 58% от анкетираните важно е преди всичко качеството, а за 52% – широката продуктова гама в търговския обект.

Боите и тапетите са сред най-търсените продукти за пазаруващите – 54%. Следват ги стоките в раздел „осветление и електроматериали“ – 47% и „инструменти и железария“ -45%.

За половината пазаруващи – 48%, средната сметка на посещение в специализираните магазини е под 100 лв,. за 23% е между 100 и 250 лв. и за 22% – над 250 лв.

Related Articles

Детска зона за игра посветена на морската флора и фауна в комплекс „Ченгене скеле“

Нова детска зона за игра и отдих, която запознава малките с морето, морските обитатели и рибарския занаят е изградена в етногравския комплекс "Ченгене скеле"....

Осигуриха средства за ремонт на паметника на Христо Ботев във Враца

Служебният кабинет осигури необходимите 780 000 лева за основен ремонт на паметника на Христо Ботев във Враца. Правителственото решене е във връзка с писмо...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ