22 C
Пловдив
вторник, април 16, 2024

Протест на жители на асеновградски квартал заради разбит път

Жителите на квартал „Горни воден” в Асеновград излизат на протест. Причината е, че единственият път, който свързва квартала с града, е в окаяно състояние, като от близо половин година участъкът е разкопан и изоставен.

Над 1500 души живеят в този квартал и нямат нормален достъп до домовете си. Придвижването им с автомобил е ежедневно изпитание, което им коства не само нерви, но и средства за ремонт на колите им.

Недоволните са направили подписка, която са внесли в общината още в края на месец юни , но до момента нямат отговор нито действие по проблема.

От общината са изпратили официален отговор до Нова тв., излъчила репортаж за протеста, в който казват, че нямат финансова възможност за цялостен ремонт на пътя. Заради коронавируса временно е било преустановено стартирането на обществени поръчки. Това е и причината за забавяне на процедурата по избор на изпълнител. Вече обаче има сключен договор с такава фирма и ремонтът ще започне в скоро време.

Related Articles

Международен студентски конкурс „Нов живот за летището в Балчик“

Архитектурният факултет на ВСУ„Черноризец Храбър“ и Факултета по урбанизъм на Университета по архитектура и градоустройство „Йон Минку“ в Букурещ, организират международен студентски конкурс за...

Нова наредба в Казанлък определя облика на градските пространства

Обществено обсъждане на новата Наредба за специфични изисквания към облика на градските пространства, сградите и архитектурните ансамбли на територията на община Казанлък се състоя...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ