20 C
Пловдив
четвъртък, септември 21, 2023

Протест на жители на асеновградски квартал заради разбит път

Жителите на квартал „Горни воден” в Асеновград излизат на протест. Причината е, че единственият път, който свързва квартала с града, е в окаяно състояние, като от близо половин година участъкът е разкопан и изоставен.

Над 1500 души живеят в този квартал и нямат нормален достъп до домовете си. Придвижването им с автомобил е ежедневно изпитание, което им коства не само нерви, но и средства за ремонт на колите им.

Недоволните са направили подписка, която са внесли в общината още в края на месец юни , но до момента нямат отговор нито действие по проблема.

От общината са изпратили официален отговор до Нова тв., излъчила репортаж за протеста, в който казват, че нямат финансова възможност за цялостен ремонт на пътя. Заради коронавируса временно е било преустановено стартирането на обществени поръчки. Това е и причината за забавяне на процедурата по избор на изпълнител. Вече обаче има сключен договор с такава фирма и ремонтът ще започне в скоро време.

Related Articles

В Браниполе се радват на своя Японска градина

Нов парк с японска градина откриха в с. Браниполе край Пловдив. Визията на зоната е тотално променена, като неизползваемото и пустеещо някога място е...

Изграждат пречиствателна станция в Стрелча

Започна изграждането на пречиствателна станция за отпадъчни води /ПСОВ/ в местността „Мечкерец“ в землището на град Стрелча. Мащабният проект е на стойност 4 936 020,31...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ