9 C
Пловдив
сряда, октомври 4, 2023

Променят УПИ в Стамболийски заради градеж на храм

Общинският съвет в Стамболийски гласува промяна на УПИ, в което попада строежът на новата църква в града. Градежът е започнал преди повече от 20 години, но е спрян на груб строеж.

Всички разрешителни за градежа на храма са изтекли и трябва да се извадят нови. За да продължи строежът, имотът трябва да бъде прехвърлен на Църквата. Това може да се случи, ако храмът бъде изваден от общото УПИ, в което попада заедно с лятното кино и парка до него, анализират от администрацията на града.

Като самостоятелен терен имотът със строежа вече може да се прехвърли на Църквата и след това Пловдивската митрополия да отпусне средства за градежа.

„Предвидени са 250 000 лева, а Община Стамболийски ще заделя всяка година по 100 000 лева, за да може този храм да бъде довършен”, ангажира се кметът на общината Георги Мараджиев.

Related Articles

Приключи ремонтът на Планетариума в Смолян

Ремонтните дейности на Планетариума в Смолян приключиха, съобщиха от пресцентъра на общината. В следващите дни ще поискаме приемателна комисия на база, на която сградата...

Столична галерия показва „Дом Мечта“

Артисти откриват пресечната точка между изкуство и дизайн "Домът мечта“ представя съжителството на изкуство и дизайн под един покрив. Експозицията в галерия „КО-ОП“ е от...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ