36 C
Пловдив
понеделник, юли 15, 2024

Променят УПИ в Стамболийски заради градеж на храм

Общинският съвет в Стамболийски гласува промяна на УПИ, в което попада строежът на новата църква в града. Градежът е започнал преди повече от 20 години, но е спрян на груб строеж.

Всички разрешителни за градежа на храма са изтекли и трябва да се извадят нови. За да продължи строежът, имотът трябва да бъде прехвърлен на Църквата. Това може да се случи, ако храмът бъде изваден от общото УПИ, в което попада заедно с лятното кино и парка до него, анализират от администрацията на града.

Като самостоятелен терен имотът със строежа вече може да се прехвърли на Църквата и след това Пловдивската митрополия да отпусне средства за градежа.

„Предвидени са 250 000 лева, а Община Стамболийски ще заделя всяка година по 100 000 лева, за да може този храм да бъде довършен”, ангажира се кметът на общината Георги Мараджиев.

Related Articles

Ремонтират Дом за възрастни във Варна с над 7 млн. лева

Местят обитателите на социалното заведение във временна сграда Сградата на Дом за възрастни хора „Гергана“ във Варна не е ремонтирана от построяването преди 88...

Радомир инвестира близо 2 млн. лв. в ново улично осветление

Одобрен е проект за подмяна на уличното осветление на 29 села на територията на община Радомир, съобщи кметът Кирил Стоев пред БНР. Проектът е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ