13 C
Пловдив
неделя, април 21, 2024

Променят УПИ в Стамболийски заради градеж на храм

Общинският съвет в Стамболийски гласува промяна на УПИ, в което попада строежът на новата църква в града. Градежът е започнал преди повече от 20 години, но е спрян на груб строеж.

Всички разрешителни за градежа на храма са изтекли и трябва да се извадят нови. За да продължи строежът, имотът трябва да бъде прехвърлен на Църквата. Това може да се случи, ако храмът бъде изваден от общото УПИ, в което попада заедно с лятното кино и парка до него, анализират от администрацията на града.

Като самостоятелен терен имотът със строежа вече може да се прехвърли на Църквата и след това Пловдивската митрополия да отпусне средства за градежа.

„Предвидени са 250 000 лева, а Община Стамболийски ще заделя всяка година по 100 000 лева, за да може този храм да бъде довършен”, ангажира се кметът на общината Георги Мараджиев.

Related Articles

С научен форум отбелязват Международния ден за опазване на недвижимото културното наследство

Национална научна конференция под наслов „Културното наследство на Тутракан и неговото място в добруджанската история“ ще се проведе на 18 и 19 април в...

Строят модерна зала на Полигона на Столична община

"Осигурихме 700 000 лв. за изграждане на нова модерна зала за обучение в Полигона на общината в Панчарево. В нея ще се провеждат лекции...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ