24 C
Пловдив
събота, май 25, 2024

Проект: Полети до Рим и Милано от Летище Пловдив

Възможностите за откриване на директни авиолинии от Пловдив до италианските Рим и Милано обсъдиха на Летище Пловдив. На срещата присъстваха председателят на Конфиндустрия България Роберто Санторели и изпълнителният директор на Летище Пловдив Дойчин Ангелов. В нея участваха още Микеле Санторели – изпълнителен директор на Santorelli Group, и маркетинг екипът на аеропорта. По време на дискусията бяха обсъдени възможностите за сътрудничество между Конфиндустрия България и Аеропорта, както и привличането на нови инвеститори в региона. Дойчин Ангелов и екипът му представиха летището и перспективите за неговото развитие, както и стратегията за откриване на нови линии. Презентирана бе и дейността на Фонда за развитие на летище Пловдив – Южната врата на България, чрез който се набират средства за стимулиране за авиокомпаниите за отваряне на нови авиолинии. Предложенията за нови линии включват и директни полети от Пловдив до Милано и Рим.

Г-н Санторели представи дейността на Конфиндустрия България, както и паневропейския интермодален проект Италия – България, който Асоциацията развива. Целта му е изграждане на интермодална мрежа с център Мантуа в Италия и Тракия Икономическа Зона в България. Г-н Санторели покани и Летище Пловдив да се присъедини към този проект и получи утвърдителен отговор на отправената покана.

От Аеропорта информират, че преди дни се проведе среща с българската общност във Виена от където вече има петиция за директни полети от Пловдив до австрийската столица. В напреднал етап са преговорите за авиолиния от испанския град Малага до Пловдив.

Related Articles

На среща: Представят стъпките на България в енергийния преход към климатична неутралност

Хабитат България работи за ускоряване на енергийното обновяване на жилищата и преодоляването на енергийната бедност на домакинствата, в рамките на новите климатични политики и...

Училище „Максим Горки“ в Стара Загора се разширява с нова пристройка

Осигурено е финансиране за изграждане на допълнителна сграда към Средно училище „Максим Горки“ в Стара Загора, информират от Общината. Разширението ще е в югозападната...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ