12 C
Пловдив
вторник, април 23, 2024

Проект в столицата: Строят многоетажен надземен паркинг на пазар „Ситняково“

Пазари Изток“ ЕАД планира да изгради многоетажен надземен паркинг на столичния пазар „Ситняково“. 4-етажното съоръжение ще бъде ситуирано на мястото на съществуващия в момента открит паркинг. Целта е с него да се реши проблемът с недостигът на места за паркиране, който нараства заради непрестанното за увеличаване на броя на автомобилите, както и заради непрекъснатото обособяване на нови зони за платено паркиране.

С надземния паркинг освен че ще се облекчи автомобилния трафик, надеждата е и да се повиши посещаемостта на пазар „Ситняково“, уточняват от ръководството му. Той ще има 158 паркоместа като на 4-то ниво се предвижда изграждане на обособена зона за провеждане на социални и бизнес събития. А на последното 5-то (покривно) ниво – съоръжение за спорт с покрито спортно игрище, спортен център с две зали и съблекални, както и кафе-сладкарница.

Проектът ще бъде изграден върху терен, собственост на “Пазари Изток” ЕАД. ЗП на сградата ще бъде 1590 кв. м., а РЗП – 6430 кв. м.

Предстои обществена дискусия във връзка с изграждането на многоетажния паркинг, организирана от администрацията на район Слатина в София.

Тя ще се проведе на 2 етапа, онлайн през платформата за видеоконферентна връзка ZOOM. Те са планирани за 31 май и за 15 юни от 17.00 до 18.30 ч.

В дискусията ще се включат изп. директор на „Пазари Изток“ ЕАД, архитектът на проекта, кметът на район Слатина и други отговорни лица и представители на институции, ангажирани с проекта.

Related Articles

МРРБ попълва състава на Съвета за развитие на Югозападен регион за планиране

Министерството на регионалното развитие и благоустройството стартира процедура за избор на представители на икономическия сектор и юридически лица с нестопанска цел (ЮЛНЦ) за общественополезна...

Лекции, работилници и конкурси в Седмицата на ландшафтната архитектура

започва на 22 април в Лесотехническия университет в София, информират организаторите. Програмата е богата и включва различни тематични активности. Предизвикателство за студентите е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ