20 C
Пловдив
неделя, септември 24, 2023

Продължава строителството на водопровода край Стара Кресна

Продължава строителството на водопровода, който е чакан повече от 70 години от жителите на Стара Кресна. Извънредното положение в страната заради коронавируса не е пречка за дейностите.

Не подценяваме заразата от коронавирус, но вземаме всички мерки и продължаваме строителството. Над 20 души работят на обекта, половината ни село вече е разкопано и връщане назад няма, коментират от кметството. Работниците ползват защитни маски и ръкавици.

Възрастните хора в селото обаче почти не излизат от домовете и дворовете си. Защото навсякъде има ровове с дълбочина до 2 метра и е опасно за тях. По-младите носят храна и лекарства на пенсионерите. Навсякъде по трасето са поставени табели, има и маркировка. Работи се на пълни обороти, затова надеждата на местните хора е до края на август новият водопровод да бъде готов, както и резервоарът, който се прави над селото. Те нямат проблем с водоснабдяването, защото се правят временни отклонения там, където се работи, за да не остане и една къща без вода.

За ремонта на цялата водопроводна мрежа в планинското село Министерският съвет отпусна 1 621 786 лева.

Край Стара Кресна ще мине едното трасе на автомагистрала „Струма”.

Related Articles

Велико Търново: Нова организация на движението в Деня на независимостта

Във връзка с честването на 115 години от обявяване на Независимостта на България и свързаните с празника културни и обществени събития във Велико Търново...

Пловдив: Работна група чертае визия за Тютюневия град

Проблемите и благоустрояването на емблематичната зона на някогашните тютюневи складове в Пловдив, известна като Тютюневия град обсъдиха на среща представители на НИНКН, Община Пловдив...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ