11 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

Продължава облагородяването на местност „Ормана“ край Ямбол

Община Ямбол продължава дейностите по възстановяване на местност „Ормана“. Районът е почистен, служители на община Ямбол изградиха места за отдих с пейки и маси, предстои да бъдат монтирани и допълнителни съоръжения за почивка и спорт. Използвани са и старите плочи от ремонта на центъра на града, които не са счупени при тяхното премахване, за да бъде изградена пътека към чешмата.

Жителите на Ямбол ще могат да използват и течаща вода в района, благодарение на общите усилия на служителите на Община Ямбол и дарител от града. Проби от водата са дадени към РЗИ-Ямбол, за да бъде установено дали тя е годна и за питейни нужди.

Във връзка с изграждането на спортни игрища за футбол и волейбол в релакс зоната служители на ПГЗ „Христо Ботев“ извършват фрезоване на почвата, преди да бъдат затревени с тревна смеска определените за съоръженията места.

До 15 октомври градската автобусна линия № 11 изпълнява курсове до местността „Ормана“ всяка събота и неделя.

Related Articles

Реставрират Форумите Юг и Изток с пари от проекта „По пътя на Античността“

Финансирането е след одобрена концепция за общ туристически маршрут на Пловдив, Стара Загора и Хисаря Пловдив, Стара Загора и Хисаря ще създадат съвместен мащабен туристически...

Нов съвет ще проверява чуждестранните инвестиции в България

Народното събрание одобри създаването на Междуведомствен съвет за анализ на преките чуждестранни инвестиции при Министерския съвет. Това стана с гласуване на промени в Закона...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ