14 C
Пловдив
понеделник, април 15, 2024

Продават на търг сграда от бившата цигарена фабрика в Хасково

Административната част от бившата цигарена фабрика в Хасково ще бъде обявена на търг до края на октомври от НАП.

Сградата не функционира от години, след като „Хасково – Табак“ АД бе въведено в ликвидация и прекрати дейност. Общото й техническо състояние е задоволително, но все пак са необходими ремонтни и освежителни дейности, уточняват от данъчната администрация.

Функционално имотът включва три корпуса, основният от които е на 6 етажа. Там преди се намираха кабинетите и залата за събрания на персонала.

Цената, от която ще започне наддаването за сградата, е 1,665 млн. лв. Тя може да бъде разгледана от 25 октомври до 3 ноември. В същия срок ще се приемат и ценови предложения за закупуване.

Само за 9-те месеца на тази година от подобни търгове публичните изпълнители от НАП в Хасково са събрали 900 хил. лв. Сумата е влезнала в бюджета след продажбите на недвижими имоти, превозни средства, вещи, както и техника за поддържане на пътища.

Related Articles

Безвъзмездно: Предоставиха на НИНКН сграда паметник на културата

НИНКН се връща в сградата на бул. „Княз Ал. Дондуков“ 16. Министърът на културата Кръстю Кръстев я предостави за безвъзмездно ползване от института -...

Нова наредба в Казанлък определя облика на градските пространства

Обществено обсъждане на новата Наредба за специфични изисквания към облика на градските пространства, сградите и архитектурните ансамбли на територията на община Казанлък се състоя...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ