24 C
Пловдив
понеделник, юли 22, 2024

Провериха ремонтните дейности на пътя Раковски-Брезово

Направена бе инспекция на път – част от републиканска  мрежа, който свързва Пловдив с Павел баня и е основна транспортна артерия. Ремонтът обхваща 11 километра, от които 9 километра между общинските центрове и 2 километра по централната улица на Брезово, която също ще бъде напълно рехабилитирана.  Проектът се финансира от държавата, като изпълнител е „Европейски пътища“.

„Община Раковски е бързо развиваща се индустриална община, а Брезово – с огромен туристически потенциал. Разчитаме, че точно този път би допринесъл за развитието на двете общини, коментира областният управител.

От своя страна кметовете на Раковски –Павел Гуджеров и на Брезово – Христо Енков уточниха, че ремонтът е дълго чакан от жителите им и е в резултат на съвместната работа с Областно пътно управление и Областна администрация. По думите им близо 40 години основен ремонт на участъка не е правен, а само се кърпят дупките.

Инж. Генка Маринова, от фирмата-изпълнител, обясни, че на обекта се работи по иновативна технология. В момента е изпълнена хомогенизация на съществуваща настилка т.е. омесване на стария асфалт с долните пластове. След което над тях се слага слой – с нов материал, 20-сантиметра дебел, и 3 пласта асфалт.

„Изчистили сме трасето от храсти, тепърва ще го профилираме и ще направим канавки. Предвидено е да има и банкет, обясни инж. Маринова. По думите й ремонтът ще приключи до 31 март.

В момента на още места се извършва рехабилитация на пътната мрежа. Работи се вече на пътя за Лилково, скоро ще започнат и ремонтите дейности на пътя Асеновград- Садово и пътя Асеновград-Първомай, бе уточнено след инспекцията.

 

 

Related Articles

Бизнесът чака работници от Индия, Бангладеш и Украйна

Сектор строителство от години се задъхва за кадри Работодатели от Русе и региона се опитват да компенсират недостига на кадри, като наемат граждани от Индия,...

Показаха новите влакове за столичното метро

Снимки на новите влакове, които ще превозват пътници по линиите на софийското метро, бяха публикувани от чешкия производител Шкода Груп. Компанията показа кадрите от...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ