22 C
Пловдив
сряда, април 17, 2024

Провериха ремонтните дейности на пътя Раковски-Брезово

Направена бе инспекция на път – част от републиканска  мрежа, който свързва Пловдив с Павел баня и е основна транспортна артерия. Ремонтът обхваща 11 километра, от които 9 километра между общинските центрове и 2 километра по централната улица на Брезово, която също ще бъде напълно рехабилитирана.  Проектът се финансира от държавата, като изпълнител е „Европейски пътища“.

„Община Раковски е бързо развиваща се индустриална община, а Брезово – с огромен туристически потенциал. Разчитаме, че точно този път би допринесъл за развитието на двете общини, коментира областният управител.

От своя страна кметовете на Раковски –Павел Гуджеров и на Брезово – Христо Енков уточниха, че ремонтът е дълго чакан от жителите им и е в резултат на съвместната работа с Областно пътно управление и Областна администрация. По думите им близо 40 години основен ремонт на участъка не е правен, а само се кърпят дупките.

Инж. Генка Маринова, от фирмата-изпълнител, обясни, че на обекта се работи по иновативна технология. В момента е изпълнена хомогенизация на съществуваща настилка т.е. омесване на стария асфалт с долните пластове. След което над тях се слага слой – с нов материал, 20-сантиметра дебел, и 3 пласта асфалт.

„Изчистили сме трасето от храсти, тепърва ще го профилираме и ще направим канавки. Предвидено е да има и банкет, обясни инж. Маринова. По думите й ремонтът ще приключи до 31 март.

В момента на още места се извършва рехабилитация на пътната мрежа. Работи се вече на пътя за Лилково, скоро ще започнат и ремонтите дейности на пътя Асеновград- Садово и пътя Асеновград-Първомай, бе уточнено след инспекцията.

 

 

Related Articles

Откриха 4 зарядни станции за електромобили в Свиленград

Свиленград вече разполага с инсталация за производство на електроенергия от възобновяеми източници и четири зарядни станции за електромобили. Съоръженията се намират на паркинга на...

Община Видин става част от Националната камара на минералните води

Членството на Община Видин в Националната камара на минералните води в Република България гласуваха единодушно общинските съветници на редовна сесия на местния парламент. Кметът Цветан...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ