19 C
Пловдив
сряда, април 17, 2024

Приключи ремонтът на фериботната площадка при Русе

Всички дейности по изграждането на фериботната площадка при Русе приключиха. Това стана ясно от проведената среща в Пристанищния комплекс, на която участваха заместник областният управител Людмил Христов, изпълнителният директор на комплекса Петър Драгошинов, превозвачи и представители на румънския пристанищен оператор. Христов коментира, че пускането в експлоатация на фериботната линия ще намали километричните колони от камиони в района на ГКПП „Дунав мост“.

По думите на Драгошинов вече са ремонтирани всички сгради на институциите, които имат отношение към граничния и митническия контрол. Положена е маркировка, а старият кантар е премахнат. Преди близо седмица при бившата бариера на входа бе поставено новото КПП, на което да се приемат документите на водачите, без те да слизат от превозните средства. В ход е и монтиране на нови осветителни тела в района. Поставен е основният надпис за мястото, към което ще се насочват товарните превозни средства, които искат да ползват бъдещата фериботна линия.

През следващите дни ръководството на Областна администрация – Русе отново ще посети на място и ро-ро терминала в Гюргево. За момента по данни на румънската страна може да се каже, че там драгирането на реката е завършено на около 80%. Продължават обаче ремонтите на административните сгради, като вече има осигурено електричество, водоснабдяване и канализация. Срокът за приключване на всички дейности по изграждането на фериботния комплекс на румънска територия е до края на август – началото на септември тази година. Очакванията са фериботът да превозва между 250 и 300 камиона на денонощие в едната посока.

Related Articles

Община Варна започва пълна проверка на жилищния си фонд

Община Варна ще направи проверка и цялостен анализ на жилищния фонд, с който разполага. Обект на проверката ще бъдат ведомствените жилища, както и фонд...

Археологически комплекс „Долината на тракийските царе“ посреща туристи

Представя по иновативен начин тракийската култура и изкуство Археологическият комплекс „Долината на тракийските царе“ се намира в град Шипка, а в непосредствена близост до него...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ