20 C
Пловдив
неделя, септември 24, 2023

Приключи ремонтът на най-голямото училище в Павликени

Приключи ремонтът в най-голямото училище в община Павликени, съобщиха от пресцентъра на кметството.

Инвестицията е от 951 000 лева за СУ „Бачо Киро“ и е от безвъзмездна финансова помощ от Програмата за развитие на селските райони със съфинансиране от 9 165 лева от общинския бюджет за допълнителни дейности, които не са включени в проекта.

С тези средства са изпълнени мерки за енергийна ефективност, вътрешни и външни ремонти на сградите и покривите, подмяна и обновяване на кухнята, столовата и сервизните помещения. Подменени са отоплителните и осветителните тела, както и вентилационната система. Реновиран е и училищният двор, където са положени бетонови тротоарни плочи и бордюри.

Целта на проекта е подобряване на учебната среда и ограничаването на вредните емисии в атмосферата чрез мерки за енергийна ефективност.

Related Articles

Изложба на именития Кристо в музей галерия „Анел“

„Кристо – поетика на необикновеното“ е изложба, която представя забележителната артистична визия и трансформиращите инсталации на известния художник Кристо. От 21 септември до 10...

Изграждат пречиствателна станция в Стрелча

Започна изграждането на пречиствателна станция за отпадъчни води /ПСОВ/ в местността „Мечкерец“ в землището на град Стрелча. Мащабният проект е на стойност 4 936 020,31...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ