19 C
Пловдив
събота, април 13, 2024

Приключи ремонтът на най-голямото училище в Павликени

Приключи ремонтът в най-голямото училище в община Павликени, съобщиха от пресцентъра на кметството.

Инвестицията е от 951 000 лева за СУ „Бачо Киро“ и е от безвъзмездна финансова помощ от Програмата за развитие на селските райони със съфинансиране от 9 165 лева от общинския бюджет за допълнителни дейности, които не са включени в проекта.

С тези средства са изпълнени мерки за енергийна ефективност, вътрешни и външни ремонти на сградите и покривите, подмяна и обновяване на кухнята, столовата и сервизните помещения. Подменени са отоплителните и осветителните тела, както и вентилационната система. Реновиран е и училищният двор, където са положени бетонови тротоарни плочи и бордюри.

Целта на проекта е подобряване на учебната среда и ограничаването на вредните емисии в атмосферата чрез мерки за енергийна ефективност.

Related Articles

Премахват незаконните каравани по морето

Проверките констатират и заграждане на земя Започват засилени проверки за незаконно разположени кемпери и каравани. Проверките ще са по плажните ивици по Южното Черноморие. На...

Спортното министерство осигурява средства за ремонт за спортни училища в страната

Министерството на спорта осигури 15,6 милиона лева за ремонт в държавните спортни училища. Те се нуждаят от финансова подкрепа, за да обезпечат нормален учебен...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ