15 C
Пловдив
понеделник, май 20, 2024

Обновиха Музея „Възраждане и Учредително събрание“ във Велико Търново

Приключи реконструкцията на Музея „Възраждане и Учредително събрание“ във Велико Търново. Обновяването на сградата, построена от майстор Колю Фичето, където е приета и Търновската конституция, продължи 37 месеца.

Ремонтните дейности трябваше да приключат през април, но непредвидени обстоятелства забавиха изпълнението на проекта

В обекта са вложени 2,385 милиона лева европейско финансиране, 700 000 лева са през Фонда на фондовете и 166 000 лева са собствен принос на Общината.

Сградата на музея „Възраждане и Учредително събрание“ е изцяло реконструирана – въведени са мерки за енергийна ефективност, направена е подмяна на вътрешните настилки и облицовки, реновиран е интериорът, ремонтиран е покривът. Направена е и модернизация на площадното пространство с подобрения на достъпа за хора с увреждания.

Сега започва поетапното възстановяване на музейните експозиции.

Реализацията на ремонта е по проект, финансиран по Оперативна програма “Региони в растеж” 2014-2020 г. , а фирмата изпълнител – “Геоплан Кънстракшън” ЕООД, гр. Бургас, която беше избрана с обществена поръчка.

Related Articles

Общински паркинг с търговска зона изграждат в Асеновград

Kметът на Асеновград д-р Христо Грудев даде началото на дългоочаквания ремонт в бившия Търговски център в града. Предвижда се подплощадното ниво да бъде разделено...

Програма „Европа” 2024 е отворена за кандидатстване до 10 юни

Програма „Европа” на Столична община стартира за шестнадесета поредна година. През 2024 г. водещият ѝ принцип отново е свързан с подпомагане на сътрудничеството между...

Русе ще има нов парк

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ