20 C
Пловдив
вторник, май 28, 2024

Приключи ремонтът на Кадин мост на Струма при Невестино

Приключи ремонтът на строения преди 550 години Кадин мост на река Струма при с. Невестино, който е паметник на културата. Това беше направено по проекта за реновиране за около 400 хил. лева по Програмата за трансгранично сътрудничество със Северномакедонската община Проби щип.

Мостът е с дължина около 120 метра. Все още се чака решение от Министерството на културата дали да бъде отворен за движение.

Друг спорен момент е полагането на гранитните павета вместо асфалт, което беше направено извънредно по искане на Общината. 

Въпреки че след ремонта съоръжението може да поеме автомобили и камиони с всякакъв тонаж, архитекти и консултанти са на мнение, че Кадин мост е по-добре да стане туристическа атракция и да не е част от пътната инфраструктура.

Related Articles

Община Созопол проектира водопровод от м. Бялата вода до с. Индже войвода

Община Созопол се ангажира да изработи проект за нов водопровод от водоема в местността Бялата вода до с. Индже войвода. Това съобщи кметът на...

Започва кампания за обновяване на НДК

Ръководството на Националния дворец на културата стартира мащабна кампания за обновяване, модернизиране и обживяване на комплекса. Целта е той отново да се превърне в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ