20 C
Пловдив
неделя, октомври 1, 2023

Приключи ремонтът на Кадин мост на Струма при Невестино

Приключи ремонтът на строения преди 550 години Кадин мост на река Струма при с. Невестино, който е паметник на културата. Това беше направено по проекта за реновиране за около 400 хил. лева по Програмата за трансгранично сътрудничество със Северномакедонската община Проби щип.

Мостът е с дължина около 120 метра. Все още се чака решение от Министерството на културата дали да бъде отворен за движение.

Друг спорен момент е полагането на гранитните павета вместо асфалт, което беше направено извънредно по искане на Общината. 

Въпреки че след ремонта съоръжението може да поеме автомобили и камиони с всякакъв тонаж, архитекти и консултанти са на мнение, че Кадин мост е по-добре да стане туристическа атракция и да не е част от пътната инфраструктура.

Related Articles

Старт: Първа копка на спортни зали за 7 млн. лева в Пловдив

Тренировъчният център за баскетбол и волейбол ще бъде в район „Западен” С церемония „Първа копка“ започва изграждането на две спортни зали с топла връзка в...

Избраха победителя в конкурса за Център за експериментално куклено изкуство в Стара Загора

Българо германското NAS Studio спечели първото място в Международния архитектурен конкурс за идеен проект за Център за експериментално куклено изкуство в Стара Загора. Победителят...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ