1 C
Пловдив
неделя, декември 10, 2023

Приключи реконструкцията на най-мащабния обект от Водния цикъл Плевен – Долна Митрополия

Най-мащабният обект по проекта ”Интегриран воден цикъл Плевен – Долна Митрополия” – „Реконструкция на обща пречиствателна станция за отпадни води /ПСОВ/ за група населени места в общините Плевен – Долна Митрополия” е завършен. Обектът е с издаден Акт 16 и разрешение за ползване.

Съгласно изработен работен проект са изпълнени реконструкция и модернизация на водната линия и линията за третиране на утайките, включващи доставка и монтаж на машини и съоръжения и изграждане на система за управление, контрол и събиране на данни (SCADA).

Сред новоизградените обекти са: обслужваща сграда, аериран пясъко-маслен задържател, реагентно стопанство 3 нови шнекови помпи, фотоволтаична централа за собствени нужди, газхолдер, факел за биогаз и др.

Подменени са всички връзки между съоръженията, водопроводи, канали, извършено е асфалтиране, озеленяване и др.

Стойността на обекта е 27 888 800,00 лв. без ДДС, изпълнител е ДЗЗД „Чиста вода”, а строителен надзор – „Ати консулт” ЕООД – София.

Проектът „Интегриран воден цикъл Плевен – Долна Митрополия” се реализира в партньорство от двете общини с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.”, съфинансирана от Европейския съюз по Кохезионния фонд.

Related Articles

Строежът на нова детска градина в Пловдив приключи, отваря през януари

Изграждането на новата детска градина „Каменица“ в район „Централен“ на Пловдив започна преди две години и вече е на етап оборудване и обзавеждане. Очаква...

Община Варна с 2 проекта за маркетингови кампании на немския пазар

Община Варна кандидатства по два проекта за провеждане на мащабни маркетингови кампании на немския пазар. Те ще се финансират по новата Програма за маркетингови...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ