16 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Приключи реконструкцията на най-мащабния обект от Водния цикъл Плевен – Долна Митрополия

Най-мащабният обект по проекта ”Интегриран воден цикъл Плевен – Долна Митрополия” – „Реконструкция на обща пречиствателна станция за отпадни води /ПСОВ/ за група населени места в общините Плевен – Долна Митрополия” е завършен. Обектът е с издаден Акт 16 и разрешение за ползване.

Съгласно изработен работен проект са изпълнени реконструкция и модернизация на водната линия и линията за третиране на утайките, включващи доставка и монтаж на машини и съоръжения и изграждане на система за управление, контрол и събиране на данни (SCADA).

Сред новоизградените обекти са: обслужваща сграда, аериран пясъко-маслен задържател, реагентно стопанство 3 нови шнекови помпи, фотоволтаична централа за собствени нужди, газхолдер, факел за биогаз и др.

Подменени са всички връзки между съоръженията, водопроводи, канали, извършено е асфалтиране, озеленяване и др.

Стойността на обекта е 27 888 800,00 лв. без ДДС, изпълнител е ДЗЗД „Чиста вода”, а строителен надзор – „Ати консулт” ЕООД – София.

Проектът „Интегриран воден цикъл Плевен – Долна Митрополия” се реализира в партньорство от двете общини с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.”, съфинансирана от Европейския съюз по Кохезионния фонд.

Related Articles

Търси се решение за спасяване на Боянското блато

Идеята е естествена влажна зона да се обособи като градски парк Гражданската група в защита на Боянското блато заедно с екип от МОСВ обсъждат мерки...

Изграждат Международно училище за кулинарни изкуства и традиционни занаяти в с. Голяма Желязна

В троянското село Голяма Желязна започна строителството на Международно училище за кулинарни изкуства и традиционни занаяти. Инициативата “Шарена Задруга” беше обявена още преди година...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ