17 C
Пловдив
събота, юни 10, 2023

Приключи преасфалтирането на българския участък на Дунав мост при Русе

Ремонтът на Дунав мост от българска страна е приключил. Движението на автомобилите вече не се извършва в едната лента и няма прозорци за изчакване между излизащи и влизащи в страната, което означава, че мостовото съоръжение работи на пълен капацитет, стана ясно от думите на заместник-областния управител Людмил Христов, който се запозна на място със ситуацията.

Припомняме, че след множество сигнали и коментари в социалните мрежи за затрудненото преминаване в района на ГКПП „Дунав мост“ при Русе, в рамките на по-малко от 10 дни бе подновен повърхностният слой на по-голямата част от асфалтовата настилка по моста, която преди е била силно деформирана. Извършени са били и изкърпвания на пътните трасета и в самия район на гранично контролно-пропускателния пункт, поради образуваните множество коловози от преминаващите тежкотоварни камиони.

Христов бе уверен, че на място се предприемат всички необходими мерки за избягване на задръствания и осигуряване на максимално бързо преминаване на леките автомобили и камиони по моста. Само за последните 24 часа на изход от България са били обработени над 1000 камиона и повече от 2000 леки автомобила. Машините, извършващи ремонта, вече не са на Дунав мост и това ще облекчи движението и в двете посоки, категорични бяха от службите за граничен и митнически контрол.

В рамките на следващите седмици предстоят и срещи с румънските власти. На тях се очаква отново да се обсъдят възможни мерки за облекчаване на трафика и да се набележат допълнителни действия, които да намалят колоните от чакащи тежкотоварни автомобили. Целта на срещата е да се обсъдят и възможностите за извършване на митнически и финансов контрол извън зоната на граничния пункт.

Related Articles

Започва ремонт на пречиствателната станция на яз. „Ясна поляна“

В много райони водоподаването ще бъде спряно частично Започва аварийният ремонт на пречиствателната станция на яз. "Ясна поляна", информират от ВиК - Бургас....

Видин: Обучават архитекти в опазване на културното наследство

Архитекти от Видин се обучават в специализиран курс на Националния институт за недвижимо културно наследство (НИНКН) и френския институт Екол дьо Шайо (Ecole de...
- Реклама -spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ