24 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

Приключи конкурсът за идейни концепции за нови сгради на 3 училища в Пловдив

10 предложения за нови сгради на три пловдивски училища са депозирани в платформата „Трезор за умове“. През май Община Пловдив обяви конкурс за идейни концепции за изграждането сгради на Математическата гимназия „Академик Кирил Попов”, ОУ „Княз Александър I“ и СУ “Свети Патриарх Евтимий”.

Предстои предложенията да бъдат разгледани и оценени. За новите школски сгради държавата отпусна по 7,5 милиона лева. Вече е уточнен броят на учениците във всяко училище с перспектива 10 години. До месец ще бъдат пуснати обществените поръчки и ако няма обжалване към края на годината ще се изберат изпълнители, коментират от община Пловдив. Гимназиалният клас на СУ „Св. Патриарх Евтимий“ ще бъде преместен в нова сграда на общински терен в район „Западен“ зад мол „Пловдив“. В сегашната сграда на ул. „Иван Вазов“ ще бъдат настанени учениците от „малкото училище“.

За ОУ „Княз Александър I“ е предвидена нова сграда в двора на Хуманитарната гимназия. С НИНКН предстоят съгласувателни процедури.

Математическата гимназия „Академик Кирил Попов”, която ще бъде ситуирана зад хотел SPS, ще се строи на три етапа. Към момента има пари за самото училище и физкултурен салон. След това ще се правят спортни игрища и останалите съоръжения. Предвиждат се зони за паркиране на автомобили и стоянки за велосипеди, както и „джоб“ пред спирката за градските автобуси.

Related Articles

Обновяват сградата на Драматично-кукления театър в Хасково

Община Хасково подписа договор с МРРБ за финансиране на изпълнение на инвестиция „Енергийно обновяване на сградата на Драматично-куклен театър „Иван Димов“ на стойност 1...

Пускат движението в тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“

До дни ще бъде пуснато движението в тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“ на АМ „Хемус“ в посока Варна и ще бъдат премахнати ограниченията....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ