27 C
Пловдив
неделя, юли 14, 2024

Приключи ремонтът на Двореца на културата в Перник

Приключиха строително-ремонтните дейности по обновяването на емблематичния за Перник Дворец на културата. В реконструкцията на сградата са вложени над 4,5 млн. лв., като финансирането е комбинирано – средства от Общината, от ЕС и нисколихвен кредит.

Целта на проекта бе подобряване условията за работа в сградата и осигуряване на достъп до културен живот на жителите и гостите на града, посредством подходяща инфраструктура.

Дворецът на културата е открит преди 66 години и оттогава досега са правени само частични ремонти.

Сега в сградата са приложени мерки за енергийна ефективност – подменена е дограмата, поставена е топлоизолация на покрива, реставрирани са специфичните архитектурни елементи. Подменени са и електроинсталацията и ВиК мрежата. Изградени са енергийно-ефективни вентилационни системи – в помещенията на библиотеката и книгохранилищата. Доставена е нова техника, свързана с подобряване на електроакустиката, озвучаване и художествено осветление.

Related Articles

Възможност за участие в конкурса ,,Достъпен град“ за 2025 г.

Конкурсът за наградата "Достъпен град" за 2025 г. вече е отворен за кандидатстване. С нея се отличават градове, които полагат резултатни усилия, за да...

КАБ алармира за неприемливи условия на обществена поръчка в Бургас

Камарата на архитектите в България (КАБ) настоява да бъде прекратена обществената поръчка за сключване на рамково споразумение за „Изработване и/или преработка на инвестиционни проекти...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ