32 C
Пловдив
сряда, юни 19, 2024

Приключва реконструкцията на надлез над пътя Шумен – Карнобат

На финален етап е реконструкцията на селскостопански надлез над път II-73 Шумен – Лозарево – Карнобат, при 89-ти км в района на Карнобат. Предвижда се движението по надлеза да бъде пуснато преди началото на активния селскостопански сезон.

Инвестицията е за над 700 хил. лв. и е от националния бюджет. Завършиха дейностите по горното строене на надлеза, в момента се изпълняват асфалтовите работи на съоръжението. След приключването им предстои полагането на хоризонтална маркировка, пътни знаци, ограничителни системи и парапети.

Съоръжението е с дължина 36 метра и е с особено значение за местната земеделска индустрия, тъй като свързва съседни обработваеми земеделски площи, които са разделени от второкласния път Шумен – Карнобат. Поради увреждане при пътен инцидент от извънгабаритно превозно средство съоръжението не е използвано в продължение на години. С реконструкцията на надлеза ще се осигури безопасното движение както по второкласния път, така и на преминаващата селскостопанска техника в участъка.

Related Articles

За 6 месеца: Затварят за ремонт Бетонния мост в Пловдив

Спират движението и затварят за ремонт Бетонния мост в Пловдив на 15 юни в 12 часа. Срокът за извършване на строителните дейности е шест...

В „Белчин бани“: Строят най-големия къмпинг с минерална вода у нас

Започна строителството на ултра модерен къмпинг с минерална вода край Самоков. Атракцията ще е в курортния комплекс "Белчин бани" и ще носи името "Къмпинг...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ