24 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

Приеха Интегрираната стратегия за развитие на Северозападния регион 2021-2027 г.

Регионалният съвет за развитие прие Интегрираната териториална стратегия за развитие на Северозападния регион за планиране за периода 2021-2027 г., включващ областите Видин, Враца, Плевен, Монтана и Ловеч. Това стана по време на онлайн заседание на съвета, председателствано от кмета на община Враца Калин Каменов. В него участва заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Десислава Георгиева. С това се дава „зелена светлина“ за изпълнението на Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027 г. и на Националния план за възстановяване и устойчивост.

Интегрираната териториална стратегия за развитие на Северозападния регион е преминала необходимата процедура по екологична оценка. В нея са отразени получените коментари от проведените обществени обсъждания със заинтересовани страни и от секторните ведомства във връзка с идентифицираните нужди на региона.

С приемането на стратегиите за развитие на шестте региона за планиране ще приключи важната процедура по стратегическа подготовка за новия програмен период и ще бъде даден старт на практическото изпълнение на инструмента Интегрирани териториални инвестиции.

Финалната стъпка за одобрение на проектите на интегрираните териториални стратегии за развитие на регионите е внасянето им за разглеждане и одобрение от Министерски съвет.

Related Articles

Стартира информационен сайт за въвеждане на еврото у нас

Министерството на финансите стартира информационен сайт, посветен на въвеждането на еврото в България. Целта на електронната страница е да бъде полезен и сигурен източник...

Започва авариен ремонт на поликлиниката в Свищов

Неотложен авариен ремонт и хидроизолация ще бъдат извършени на северната част на покрива на поликлиниката в Свищов. Спешните дейности се налагат поради установен теч,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ