24 C
Пловдив
вторник, септември 26, 2023

Пречиствателната станция на Елхово е готова

Пречиствателната станция за отпадни води на град Елхово е изцяло изградена и в момента се обучава персоналът, който ще работи за нейното обслужване. С влизането на съоръжението в експлоатация рискът от наводнения в района ще е значително намален.

Станцията вече е с приет Акт 15, уточни пред БНР кметът на община Елхово Петър Киров. По думите му в момента се правят съответните проби, обучава се персоналът и предстои държавно приемателна комисия, за която са внесени документите в ДНСК.

Рискът от наводнения през тази година, заради незапомнената суша е минимален, но за в бъдеще съоръжението ще предпазва от преливане на фекални води:

„Битовата канализация, в момента каналите са заустени в този колектор, който беше изграден и отведени в пречиствателната станция, повърхностно заливане пак ще има“.

Единственото ефикасно предпазване от наводнения в района на Елхово и съседните села е изграждането на диги по поречието на Тунджа.

Related Articles

Велико Търново: Нова организация на движението в Деня на независимостта

Във връзка с честването на 115 години от обявяване на Независимостта на България и свързаните с празника културни и обществени събития във Велико Търново...

Приключва строежът на анаеробната инсталация за преработка на отпадъци в Бургас

Изграждането на анаеробната инсталация за преработка на разделно събрани биоразградими отпадъци в Бургас е на финален етап. Това съобщи кметът Димитър Николов, който провери...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ