27 C
Пловдив
петък, юни 14, 2024

Пречиствателната станция на Елхово е готова

Пречиствателната станция за отпадни води на град Елхово е изцяло изградена и в момента се обучава персоналът, който ще работи за нейното обслужване. С влизането на съоръжението в експлоатация рискът от наводнения в района ще е значително намален.

Станцията вече е с приет Акт 15, уточни пред БНР кметът на община Елхово Петър Киров. По думите му в момента се правят съответните проби, обучава се персоналът и предстои държавно приемателна комисия, за която са внесени документите в ДНСК.

Рискът от наводнения през тази година, заради незапомнената суша е минимален, но за в бъдеще съоръжението ще предпазва от преливане на фекални води:

„Битовата канализация, в момента каналите са заустени в този колектор, който беше изграден и отведени в пречиствателната станция, повърхностно заливане пак ще има“.

Единственото ефикасно предпазване от наводнения в района на Елхово и съседните села е изграждането на диги по поречието на Тунджа.

Related Articles

Как се произвежда енергия в дома показват на Празник на слънцето в кв. „Факултета“

Как всеки може да произвежда енергия в дома си показват на Празник на слънцето в софийския квартал „Факултета“. Фотоволтаичните системи за балкони и фасади...

Съюзът на ландшафтните архитекти отбелязва 20-годишен юбилей

На 14 юни Съюзът на ландшафтните архитекти (СЛА) отбелязва своя 20-годишен юбилей. По този повод се открива изложба на проектите, отличени в конкурса „Ландшафтен...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ