11 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Пречиствателната станция на Елхово е готова

Пречиствателната станция за отпадни води на град Елхово е изцяло изградена и в момента се обучава персоналът, който ще работи за нейното обслужване. С влизането на съоръжението в експлоатация рискът от наводнения в района ще е значително намален.

Станцията вече е с приет Акт 15, уточни пред БНР кметът на община Елхово Петър Киров. По думите му в момента се правят съответните проби, обучава се персоналът и предстои държавно приемателна комисия, за която са внесени документите в ДНСК.

Рискът от наводнения през тази година, заради незапомнената суша е минимален, но за в бъдеще съоръжението ще предпазва от преливане на фекални води:

„Битовата канализация, в момента каналите са заустени в този колектор, който беше изграден и отведени в пречиствателната станция, повърхностно заливане пак ще има“.

Единственото ефикасно предпазване от наводнения в района на Елхово и съседните села е изграждането на диги по поречието на Тунджа.

Related Articles

Реставрират Форумите Юг и Изток с пари от проекта „По пътя на Античността“

Финансирането е след одобрена концепция за общ туристически маршрут на Пловдив, Стара Загора и Хисаря Пловдив, Стара Загора и Хисаря ще създадат съвместен мащабен туристически...

Две от забележителностите в Севлиево влизат в списъка на стоте национални туристически обекта

Две от забележителностите в Севлиево влизат в списъка на стоте национални туристически обекта. От 1-ви април посетителите на местата от културно-историческото ни минало, ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ