21 C
Пловдив
неделя, октомври 1, 2023

Преобразяват парка в ловешкото село Лисец

Преобразяват парка в ловешкото село Лисец с проект по ПУДООС, наречен „Хората от всички възрасти с любов към природата“. Сегашното състояние на зелените площи не отговарят на изискванията за социално общуване между жителите на селото, информират от община Ловеч.

Паркът се намира в центъра в непосредствена близост до кметството и читалище „Светлина“ и е с площ от 1375 кв. м. Основната цел на проекта е да се почисти цялото пространство, да се засадят цветя, храсти и дървета и да се създаде място за спорт и отдих за всички жители и гости на селото. Инвестицията включва доставка и монтаж на пейки, кошчета за отпадъци, маса за тенис, комбиниран фитнес уред, маса за шах, пързалка, клатушка и пясъчник. Общата стойност на проекта е 9894 лв. С труда на доброволци вече започна изхвърлянето на боклуците от района под ръководството на кмета Борислав Иванов.

Проектът ще осигури зона за отдих и спорт. Същевременно ще реши част от екологичните проблеми на парка, като в процеса ще се формират природозащитни и екологични навици.

Паркът е ограден с телена мрежа с дължина 150 м, която е силно компрометирана, затова се предвижда подмяната й. Планирано е почистване от изсъхнали клони, битови отпадъци и засаждане на различни видове растителност. Тротоарните плочки по алеите ще бъдат пренаредени върху изравнен терен. Предвижда се поставяне на четири пейки и три кошчета за отпадъци.

В западната част на парка ще бъде обособена зона за отдих. Тя ще бъде оградена с метален профил и дъски с височина около 60 см. Ще се поставят пързалка и клатушка, ще бъде обособен пясъчник, а пространството около него ще бъде застлано с иглолистен чипс. Жителите на село Лисец с доброволен труд ще изградят постаменти, върху които ще бъдат монтирани съоръженията.

В източната част на парка ще бъде оформена зона за спорт. В нея ще има маса за тенис на открито, многофункционален комбиниран фитнес уред и маса за шах с 4 пейки. Дървесните видове ще бъдат запазени, подрязани и оформени, уверяват от община Ловеч.

Related Articles

Монтират зарядни станции за електромобили в Габрово

Община Габрово подписа договор с дружеството „ФИНЕС – 2“ ЕООД за поставяне на 3 броя колонки за зареждане на електрически превозни средства с включени...

Община Балчик изгражда спортни обекти чрез местни инициативни групи

До края на годината Община Балчик ще изпълни втора част от проекта за изграждане на Спортен комплекс „Балик“, финансиран по Програмата за морско дело...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ