26 C
Пловдив
събота, септември 23, 2023

Премиерът прави първа копка на транспортен мост в Троян

Премиерът Бойко Борисов е в Троян за  първа копка за изграждането на транспортен мост над река Осъм. Той ще посети и регионалното депо за отпадъци и най-голямото предприятие в града.

Новият мост над река Осъм ще облекчи трафика от транзитно преминаващи автомобили през града по републиканския път Плевен-Ловеч-Троян-Кърнаре и ще пренасочи движението им от централната през индустриалната зона на града. За строителството му държавата е осигурила над 2 милиона лева.

В регионалното депо за отпадъци в града пък се изгражда инсталация за предварително третиране на битови отпадъци и компостираща инсталация за разделно събрани биоразградими и зелени отпадъци и съответната съпътстваща инфраструктура.

На вчерашното си заседание правителството одобри допълнителни средства в размер на 2 560 000 лева по бюджета на община Троян за изграждане на третата клетка на регионално депо за неопасни отпадъци.

Related Articles

След реставрация: Откриват официално Къща „Павлити“ в Стария Пловдив

Общински институт „Старинен Пловдив“ ще открие официално след реставрация една от архитектурните перли на Стария град - Къща „Павлити“. Събитието е утре - 19...

Изложба на именития Кристо в музей галерия „Анел“

„Кристо – поетика на необикновеното“ е изложба, която представя забележителната артистична визия и трансформиращите инсталации на известния художник Кристо. От 21 септември до 10...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ