27 C
Пловдив
вторник, април 16, 2024

През 2021: Културното министерство финансира проекти на музеи в Пловдив и региона

Музеи в Пловдив и региона получават финансиране по програма на Министерство на културата за опазване и представяне на движимото културно наследство и визуалните изкуства.

До 40 000 лв. е сумата, която имат право да усвоят в зависимост от одобрените им проекти, като не е необходимо съфинансиране, уточняват експерти от културното ведомство.

Природонаучният музей в града под тепетата е кандидатствал с проект за създаването на нова зала. Археологическият музей в Пловдив е спечелил средства за създаване на авторски сувенири.

Етнографският музей също ще получи финансиране за реновиране на музейната база.

Историческият музей в Асеновград е спечелил средства за изграждане на достъпна среда. Археологическият музей в Хисаря ще създаде по проект туристически гайд.

А Историческият музей в Карлово планира с парите да актуализира текстовете и изображенията в постоянната експозиция в „Даскал Ботевата къща“.

 

Related Articles

Община Варна започва пълна проверка на жилищния си фонд

Община Варна ще направи проверка и цялостен анализ на жилищния фонд, с който разполага. Обект на проверката ще бъдат ведомствените жилища, както и фонд...

Одобриха визията за новата многофункционална зала в Казанлък

Проектанти на спортното съоръжение са "Киряков Архитекти" Одобриха визията и функционалността на новата спортна зала, която предстои да бъде изградена в Казанлък. На обсъждането на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ