20 C
Пловдив
неделя, септември 24, 2023

През 2021: Културното министерство финансира проекти на музеи в Пловдив и региона

Музеи в Пловдив и региона получават финансиране по програма на Министерство на културата за опазване и представяне на движимото културно наследство и визуалните изкуства.

До 40 000 лв. е сумата, която имат право да усвоят в зависимост от одобрените им проекти, като не е необходимо съфинансиране, уточняват експерти от културното ведомство.

Природонаучният музей в града под тепетата е кандидатствал с проект за създаването на нова зала. Археологическият музей в Пловдив е спечелил средства за създаване на авторски сувенири.

Етнографският музей също ще получи финансиране за реновиране на музейната база.

Историческият музей в Асеновград е спечелил средства за изграждане на достъпна среда. Археологическият музей в Хисаря ще създаде по проект туристически гайд.

А Историческият музей в Карлово планира с парите да актуализира текстовете и изображенията в постоянната експозиция в „Даскал Ботевата къща“.

 

Related Articles

АПИ и „Тол България“ с договор за електронно събиране на пътни такси

Агенция „Пътна инфраструктура“ и „Тол България“ ЕООД сключиха договор, с който се дава възможност на дружеството след като постигне оперативна съвместимост с електронната система...

Започва рехабилитация на пътя Поленица – Джигурово

Един от натоварените пътни участъци в Община Сандански, основна транспортна връзка между селата Поленица и Джигурово, ще бъде цялостно ремонтиран и рехабилитиран. Проектът получи...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ