24 C
Пловдив
понеделник, юли 22, 2024

През 2021: Културното министерство финансира проекти на музеи в Пловдив и региона

Музеи в Пловдив и региона получават финансиране по програма на Министерство на културата за опазване и представяне на движимото културно наследство и визуалните изкуства.

До 40 000 лв. е сумата, която имат право да усвоят в зависимост от одобрените им проекти, като не е необходимо съфинансиране, уточняват експерти от културното ведомство.

Природонаучният музей в града под тепетата е кандидатствал с проект за създаването на нова зала. Археологическият музей в Пловдив е спечелил средства за създаване на авторски сувенири.

Етнографският музей също ще получи финансиране за реновиране на музейната база.

Историческият музей в Асеновград е спечелил средства за изграждане на достъпна среда. Археологическият музей в Хисаря ще създаде по проект туристически гайд.

А Историческият музей в Карлово планира с парите да актуализира текстовете и изображенията в постоянната експозиция в „Даскал Ботевата къща“.

 

Related Articles

Копенхаген е сред най-устойчивите градове в света

Копенхаген - със своите иновативни практики и амбициозни цели, градът се превърна в глобален модел за устойчиво развитие и действия в областта на климата. Зелена...

Бузлуджа е в топ 10 на най-популярните изоставени места в света

Паметникът на Бузлуджа е едно от най-често сниманите и споделяни в Инстаграм изоставени места в света, сочи класация на компанията Alan Boswell Group, която...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ