23 C
Пловдив
събота, юни 15, 2024

През юни: Започва ремонтът на театър СОФИЯ

Предвижда се съхраняване на всички орнаменти, характерни за автентичния облик на сградата

По време на ремонта сградата ще бъде обновена, включително и с техническите възможности за обезпечаване на театралната продукция. Предвидени са мерки за енергийна ефективност, които включват поставяне на 8 см топлоизолация, цялостен ремонт на покрива и поставяне на топло и водоизолационни материали по него, подмяна на остарялата дограма, модернизация на отоплението, включително изграждане на радиаторно отопление на общите помещение и цялостна климатична инсталация, цялостна подмяна на електрическата, ВиК и отоплителна инсталации.

В рамките на ремонта ще бъдат съхранени всички орнаменти, характерни за специфичния облик на фасадата на сградата. Проектът предвижда модернизация на техническите съоръжения, в това число на сценична механизация, озвучаване, осветление и акустична способност на залата. Ще бъдат изградени нови сценични съоръжения и ще има ново техническо обезпечаване, което да подобри работата на театъра. Заедно с ремонтните дейности ще бъдат обособени над 15 нови помещения.

Припомняме, че около проекта за ремонт имаше доста спорове – предимно във връзка с визията на фасадата. Дейностите се реализират по проект „Развитие на културната инфраструктура в Столична община чрез инвестиции в обновяване на театър София, район Оборище”, финансиран по ОПРР 2014-2020. Срокът за завършване на обновлението е до края на другата година.

Related Articles

Строят едното платно на „Струма“ извън Кресненското дефиле

МОСВ даде зелена светлина за проекта Министерството на околната среда и водите (МОСВ) даде зелена светлина за изграждането на едното платно на автомагистрала "Струма" извън...

Екстремен велопарк и детски полигон в обновения габровски парк „Баждар“

Най-големият вътрешноградски парк в Габрово – „Баждар“ ще бъде зона за отдих, спорт и забавления. До края на месец юни се очаква да бъде...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ