7 C
Пловдив
събота, март 2, 2024

През юни: Започва ремонтът на театър СОФИЯ

Предвижда се съхраняване на всички орнаменти, характерни за автентичния облик на сградата

По време на ремонта сградата ще бъде обновена, включително и с техническите възможности за обезпечаване на театралната продукция. Предвидени са мерки за енергийна ефективност, които включват поставяне на 8 см топлоизолация, цялостен ремонт на покрива и поставяне на топло и водоизолационни материали по него, подмяна на остарялата дограма, модернизация на отоплението, включително изграждане на радиаторно отопление на общите помещение и цялостна климатична инсталация, цялостна подмяна на електрическата, ВиК и отоплителна инсталации.

В рамките на ремонта ще бъдат съхранени всички орнаменти, характерни за специфичния облик на фасадата на сградата. Проектът предвижда модернизация на техническите съоръжения, в това число на сценична механизация, озвучаване, осветление и акустична способност на залата. Ще бъдат изградени нови сценични съоръжения и ще има ново техническо обезпечаване, което да подобри работата на театъра. Заедно с ремонтните дейности ще бъдат обособени над 15 нови помещения.

Припомняме, че около проекта за ремонт имаше доста спорове – предимно във връзка с визията на фасадата. Дейностите се реализират по проект „Развитие на културната инфраструктура в Столична община чрез инвестиции в обновяване на театър София, район Оборище”, финансиран по ОПРР 2014-2020. Срокът за завършване на обновлението е до края на другата година.

Related Articles

Изложба за Старинен Несебър може да се види в Софийския университет

Изложба „Старинен Несебър – синергия на нематериално, материално и подводно културно наследство“ може да се разгледа до 7 март в Централното фоайе на Софийския...

Статистика: Индустриалните общини първенци в създаването на нова заетост

Възстановяването на регионалните пазари на труда е неравномерно, като в над 2/3 от общините броят на наетите остава под рекордните нива от 2019 г....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ