20 C
Пловдив
неделя, септември 24, 2023

През декември: Започва рехабилитация на сградния фонд около бъдещата фериботна площадка в Русе

От средата на декември ще започнат същинските дейности по рехабилитация на сградния фонд и инфраструктурата в района на бъдещата фериботна площадка в Русе.

Предвижда се сградите да бъдат пребоядисани и изцяло оборудвани, така че да отговарят на необходимите европейски изисквания за работа на специализираните служби по граничен и митнически контрол. До две седмици ще бъде изготвена и детайлна количествено-стойностна сметка, която ще даде по-голяма конкретика относно средствата, които трябва да бъдат заделени от бюджета на всяка от институциите. В плана за рехабилитация на района са предвидени и дейности, свързани с възобновяване на необходимите комуникационни канали. В целия район ще бъдат разположени и камери от най-висок клас, които ще гарантират сигурността на превозвачите и работещите в района. Ще се следи и за предотвратяване трафика на нелегални мигранти. Ще бъде изградена и постоянна онлайн връзка между всички държавни агенции, работещи на терен там. Осветлението пък се предвижда да е изцяло LED-базирано. Старата метална козирка на пункта също ще бъде изцяло реновирана.

На територията на бившия ро-ро терминал ще бъде изграден и кантар за тежкотоварните автомобили. Ще се мисли и за осигуряването на необходимите условия за изчакване от страна на шофьорите като храна и напитки.

Ремонтните дейности все още не са започнали поради необходимостта от предварителна подготовка на терена, която продължава и към момента. Това обаче по никакъв начин няма да забави предвидените строително-монтажни работи.

Припомняме, че фериботът е предвиден да поеме част от тежкотоварния трафик, като идеята е на денонощие да се обслужват по над 200 камиона в едната посока. Един курс ще трае не повече от час и половина.

Related Articles

Масово българите не застраховат имуществото в дома

Българите много рядко застраховат имуществото в дома, едва 5-6% е делът на тези застраховки в страната. Това посочиха от Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ)...

Започва рехабилитация на пътя Поленица – Джигурово

Един от натоварените пътни участъци в Община Сандански, основна транспортна връзка между селата Поленица и Джигурово, ще бъде цялостно ремонтиран и рехабилитиран. Проектът получи...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ