30 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

През април: Започва ремонт на част от пътя Разград – Малко Йонково

През април e предвидено извършването на частичен ремонт на 18 км от третокласния път III-205 Разград – Исперих, в участъка Разград – Ясеновец – Малко Йонково, съобщиха от АПИ.

Трасето е най-прекият маршрут между Разград и Исперих и е основна пътна връзка за селата Ясеновец, Малко Йонково, Лудогорци и Голям Поровец с областния център Разград и град Исперих, както и за населените места Свещари, Иван Шишманово и Веселец.

По третокласния път преминава и интензивен тежкотоварен трафик от кариерата за каолин край гр. Сеново, а през активния земеделски сезон и от селскостопански машини.

Планираните ремонтни дейности включват възстановяване на компрометираните участъци от пътната настилка, а след това и полагане на нова хоризонтална маркировка.

Целта е да се подобрят технико-експлоатационните характеристики на пътя и да се повиши безопасността на движение.

Related Articles

Осигуряват техническа помощ за зелени проекти

Фонд ФЛАГ е получил одобрение на проект, финансиран от програма LIFE на ЕК, за техническа помощ за зелени проекти. Скоро тази логистична, информационна и...

Зона за отдих и спорт ще правят в пловдивското село Брестник

С решение на правителство се променя статутът на имот в село Брестник от публична на частна държавна собственост и се прехвърля в собственост на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ